Skocz do zawartości

[sztyca] Jaka w rozmiarze 27mm?

Adamicki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Zastanawiam się, jaką sztycę sobie sprawić. Zależy mi na tym, żeby była jak najlżejsza, ale też, żeby jej zakup nie bił po kieszeni zbyt mocno. Nie wiem czy to ważne, ale przeznaczenie to XC. Pomóżcie. Z góry dzięki! :)

Napisano

Określ się na początek jaka kasą dysponujesz dla jednego 200zł to jest nie wiele a dla drugiego to bardzo wiele. Wiec podaj jakis przedział cenowy wtedy mozna popatrzec.

Napisano

Promaxa szukaj w zwykłych sklepach, bo na Allegro są drogo.

We Wrocławiu w sklepie Bary ten promax jest po równe 86zł.

Jest to cena wersji z czarnym jarzmem.

Lżejszej wersji ze srebrnym nie widziałem w sklepach, ale z Allegro też zniknęły jakiś czas temu.

• 2 miesiące temu...
Napisano

No właśnie zależy mi na jak najmniejszej masie. :) W rozmiarze 27,0mm wydaje się być mały wybór:

Tioga T Bone - tu mają ją tanio i bym wziął taką najchętniej, ale kontakt z nimi jest do "De";

Tioga T Bone - ~245g; to samo, lecz cena większa;

Race Face Evolve - ~268g; najdroższa i najcięższa :wink: ;

to samo co powyżej, ale cena..

Woodman Post SL+ - ~256-263g.

Na allegro znalazłem takie coś: Woodman carbonowa.

I czy mi się wydaje, czy ten Evolve ma mniej pokrętełek i możliwości ustawienia?

Tak poza tym, czy te sztyce nie okażą zbyt wylajtowane i kruche pod moim tyłkiem? ~77kg. I czy karbonowe trzeba po krótszym czasie eksploatowania niż zwykłe sztyce wymieniać, czy coś takiego? Poradźcie, proszę.. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...