Mazzia Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Witam! Jak w tytule, bardzo proszę o pomoc przy zakupie hamulców tarczowych hydraulicznych na przód i tył do roweru mtb. Interesują mnie odpowiedniki Shimano Deore XT - cały komplet(hamulce,tarcze itp...) Nie wiem jakiej firmy są obecnie najsolidniejsze. Z góry dziękuję za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Obecnie najsolidniejsze są właśnie Shimano. Czy SLX czy XT to zależy od budżetu bo to z grubsza to samo - zaciski się nie różnią a klamki niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzia Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Z radiatorami czy bez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Bez radiatorów będą w zupełności wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Interesują Cię odpowiedniki xt czyli xt nie chcesz? Hamulców o takim stosunku cena - jakość jak xt na rynku obecnie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzia Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tzn. myślałam , że może coś lepszego pod względem jakości z innej firmy będzie , ale skoro nie, to w takim razie wezmę XT. A jeśli chodzi o system ICE Tech w tarczach, co on właściwie daje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jeśli nie uprawiasz długich zjazdów, to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tzn. myślałam , że może coś lepszego pod względem jakości z innej firmy będzie , ale skoro nie, to w takim razie wezmę XT. A jeśli chodzi o system ICE Tech w tarczach, co on właściwie daje ? Będzie, co do działania, ale nie za te pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzia Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Oke, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtur Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Cześć Podepnę się pod temat Rower MTB, rama L, tarcza przód 180 a tył 160 (już zamontowane) i kierujący pojazdem ma 130kg Doradźcie prosze co będzie dobrym wyborem w klasie powiedzmy średniej (do 500?). Chodzi mi o komplet (manetki,jarzma,klocki,przewody już z płynem). Najlepiej nawet model ze sprawdzonym sklepem (internetowaym) w którym to przytną mi pancerz na wymaganą długość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 klasie powiedzmy średniej (do 500?) slx m675 lub trochę tańsze Deore m615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtur Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za odzew. Co prawda wyszukałem sobie teraz coś co przekracza 500 bo 600 zł a mianowiecie SHIMANO DEORE XT BR M785 Może ktoś mi podpowiedzieć czym różnią się SLX od XT i czy te SLX lub XT bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 czym różnią się SLX od XT i czy te SLX lub XT Zacisk niczym klamka trochę inna Tutaj masz to opisane bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie Tak będzie działać ale musisz kupić odpowiedni adapter np taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 czy te SLX lub XT bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie Nawet deore obsłużą bez problemu. Natomiast inne pytanie jaki masz amortyzator, bo niższej klasy uginacze mogą nie wytrzymać takiej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtur Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Generlanie to nie o mnie chodzi tylko o kumpla więc Ci teraz nie podam jaki ma amor ale na 100% tarcza 180 z przodu jest od nowości na tym rowerze (zainstalowana fabrycznie) jak i amor więc wątpię żeby był konflikt z tego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.