Skocz do zawartości

[Hamulce]Jaki osprzęt do mtb klasy Shimano XT?

Mazzia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jak w tytule, bardzo proszę o pomoc przy zakupie hamulców tarczowych hydraulicznych na przód i tył do roweru mtb.

Interesują mnie odpowiedniki Shimano Deore XT - cały komplet(hamulce,tarcze itp...)

Nie wiem jakiej firmy są obecnie najsolidniejsze.

Z góry dziękuję za komentarze.

Napisano

Tzn. myślałam , że może coś lepszego pod względem jakości z innej firmy będzie , ale skoro nie, to w takim razie wezmę XT.

A jeśli chodzi o system ICE Tech w tarczach, co on właściwie daje ?

Napisano

Tzn. myślałam , że może coś lepszego pod względem jakości z innej firmy będzie , ale skoro nie, to w takim razie wezmę XT.

A jeśli chodzi o system ICE Tech w tarczach, co on właściwie daje ?

Będzie, co do działania, ale nie za te pieniądze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć

Podepnę się pod temat

Rower MTB, rama L, tarcza przód 180 a tył 160 (już zamontowane) i kierujący pojazdem ma 130kg

Doradźcie prosze co będzie dobrym wyborem w klasie powiedzmy średniej (do 500?). Chodzi mi o komplet (manetki,jarzma,klocki,przewody już z płynem).

Najlepiej nawet model ze sprawdzonym sklepem (internetowaym) w którym to przytną mi pancerz na wymaganą długość.

Napisano

Dzięki za odzew. Co prawda wyszukałem sobie teraz coś co przekracza 500 bo 600 zł a mianowiecie 

SHIMANO DEORE XT BR M785

Może ktoś mi podpowiedzieć czym różnią się SLX od XT i czy te SLX lub XT bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie?

Napisano

czym różnią się SLX od XT i czy te SLX lub XT
Zacisk niczym klamka trochę inna Tutaj masz to opisane 

bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie
 Tak będzie działać ale musisz kupić odpowiedni adapter np taki 
Napisano

czy te SLX lub XT bezproblemowo obsłużą tarczę 180 na przodzie

Nawet deore obsłużą bez problemu. Natomiast inne pytanie jaki masz amortyzator, bo niższej klasy uginacze mogą nie wytrzymać takiej tarczy. 

Napisano

Generlanie to nie o mnie chodzi tylko o kumpla więc Ci teraz nie podam jaki ma amor ale na 100% tarcza 180 z przodu jest od nowości na tym rowerze (zainstalowana fabrycznie) jak i amor więc wątpię żeby był konflikt z tego powodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...