Skocz do zawartości

Do ,,tuningu"

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://scr.hu/8ykf/gsypz - zdj roweru wybaczcie za syf ale mam remont. Rower byl CHYBA skladany.

Cześć. Od niedawna zaczalem jezdzic caly czas na rowerze. Mam teraz w planach rajd na 96km ( w 1 strone ) - na 15 latka to chyba duzo. Oczywiscie beda przerwy i tak dalej ale nie po to ten temat. Jezdze na moim/brata rowerze. Ja na nim nie jezdizlem bo byl zaduzy teraz meega uroslem i jest dobry. Chce w tym rowerze zmienic kierownice,przerzutki i p****y. - P****y popekane, kierownica dla mnei jest cholernie twarda i rece bola. Co do przerzutek sa pogmatwane. Tam gdzie sie zmienia na tej ,,tarczy" - co sa max. 3 przerzutki  u mnie mozna przekrecic z 6-7 razy i trzeba trafic. Pozniej dam zdj o ile beda potrzebne. Rower jest moim zdaniem dobry, tylko te rzeczy ktore wyminilem. Oczywiscie pozniej dokupie swiatla, i nowy uchyt na bidon, tylko pytanie ile to by kosztowalo?
Edit: Jak bedzie to kosztowalo z 700zł to wole sobie dozbierac do jakiegos slabego motoru. NIe mam zaduzo kasy ale zrezygnowal bym z ubran.. - przekleilem z innego forum bo nie chcialo mi sie od nowa pisac.

Napisano

Niestety,rower nie jest taki dobry jak ci się wydaje,zwykły"markeciak" i to chyba jeszcze z czasów gdy mój rowere miał 3 kółka:P

Aczkolwiek to nie znaczy że do niczego sie nie nadaje!

Po zdięciu samym jestem w stanie napisać co na pewno musisz wymienić dla własnego bezpieczeństwa-hamulce,na jakiekolwiek inne wykonane z metalu/aluminium,byle nie plastik!(na zdieciu wyglądająna plastiki)

Co do problemu ze zmianą przełożeń,ja bym zaczął od wymiany pancerzy i linek,i ew gdy to nie pomoże kupiłbym jakąś nową przerzutke przednią np shimano tourney za 25-30zł.

Pedały-wsumie jeśli tym rowerem jeździsz żeby jeździć,to plastiki za 15zł ci wystarczą,jak nie to polecam jakiekolwiek "metalowe"-koszt od 25zł;

Co do twardej kierownicy,zapewne chodzi ci o niewygodne chwyty,tu jednak nic nie zdziałasz przez fakt że posiadasz manetki obrotowe:( pozostaje jedynie zakup rękawiczek;

Dodatkowo wymieniłbym suport na taki z łożyskami "maszynowymi",bezobsługowy,i na troche wystarczy.

I prawdę mówiąc inwestowanie w inne rzeczy mija się z celem do tego roweru;

PS-Z tego twojego zapału do rowerowania czy nawet chęci napisania tematu nie licz na jakieś inne odpowiedzi,bo czemu ktoś ma to czytać,chwilkę pomyśleć i pisać jeśli tobie sie nie chciało>?

I ten "rajd" jest  w moim odczuciu o jakieś 80km za długi dla ciebie;Nie neguję twojej kondycji,wytrenowania,czy stanu zdrowia,ale to pewne twój pierwszy start,i możesz nie podołać!

Napisano

Jak to mam rozumieć,kilka dni temu na szrocie widziałem taki wynalazek....

Co nie zmienia faktu że jest to sprzęt bez przyszłości,ja bym go zostawił na zime lub wypady do sklepu,szkoły etc;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...