komtur88 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, Mam pytanie. Czy L-ka będzie ok przy moim wzroście? Może ktoś ma doswiadczenia z tym rowerem i podobnym wzroście. Planuje kupić model 2016. Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez komtur88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancini Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Ostatnio kupowałem Cambera EVO i przy wzroście 180 "L" była dla mnie za duża. Wziąłem "M". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Camber evo to 29". A stampa w 2016 bedzie miala do wyboru dwa koła. Tu własnie moze tkwic róznica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 też sądzę, że przy lepsza będzie Mka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Przy Twoim wzroście masz przekrok w okolicy 85cm, więc siodełko od suportu na wysokości ok. 75 cm. Przy rozmiarze M, sztyce z siodłem musisz wysunąć na ok. 32 cm, wg. mnie to trochę za daleko. Więc jak już ten rower to raczej L. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez frobek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ja mam 180cm wzrostu i 86cm nogę - Cambera w rozmiarze L i sztyca ma 1cm do ogranicznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Nie wiem po jakiego grzyba ktokolwiek cokolwiek strzela cyferkami jak rozchodzi się o model 2016. Jak się kupuje sprzęt za tyle kasy to trzeba chyba wybrać się do sklepu i przymierzyć a nawet jak gdzieś jest to wypożyczyć na jeden konkretny wypad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak się kupuje sprzęt za tyle kasy to trzeba chyba wybrać się do sklepu i przymierzyć a nawet jak gdzieś jest to wypożyczyć na jeden konkretny wypad. Jasne, zgadzam się w 100%. Ale zasięgnąć opini urzytkowników "starszych" geo też nie zaszkodzi tym bardziej, że nie wszędzie będzie M czy L do przymiarki :-) Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez komtur88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jenek Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 ja mam 182cm i przekrok....nie pamiętam :-). Kupiłem Stumpiego HT w rozmiarze L. Wg wyliczeń wyszło dokładnie pomiędzy M a L ale wybrałem większy bo chciałem być "w rowerze" a nie "na rowerze" - jak to ktoś kiedyś tu na forum napisał. Z perspektywy czasu chyba powinienem był jednak kupić M-kę ale akurat nie miałem możliwości takiej przetestować(chodzi o sytuacje gdy nagle "spadam" z siodełka do przodu, mam niewielką odległość klejnotów do ramy. Wtedy jest ryzyko aczkolwiek jak dotąd nic się nie przydarzyło). Generalnie jestem zadowolony z L-ki ale z M-ki być może byłbym bardziej. Krótko mówiąc: Oprócz wzrostu podaj przekrok wtedy łatwiej będzie coś doradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Moje 3 Spece to L ki były , mam 183 cm , ale ...każdy z mostkiem 50 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1985x Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Jak koło 29" to zdecydowanie M . Jak chcesz to mam uzywke w carbonie z 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelBydgoszcz Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam, Mam pytanie. Czy L-ka będzie ok przy moim wzroście? Może ktoś ma doswiadczenia z tym rowerem i podobnym wzroście. Planuje kupić model 2016. Pozdrawiam Witam, od roku użytkuję stampjumpera fsr, mam 188 cm wzrostu, ale bardziej istotny parametr to długość Twojej nogi od wewnętrznej strony, ja mam 85 cm i rozmiar L przy długości ramion korby 175 mm jest ok. Jednak sztycę mam wysuniętą dość wysoko, każda gleba z tej wysokości jest dość niebezpieczna, wiem bo zaliczyłem kilka, wracając jednak do tematu - kilku znajomych o wzroście 182 i niższym do 176 podsiadali mój rower i też było ok. Oczywiście po regulacji sztycy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Nie wiem jak wyglada rozmiarówka na 2016r, ale jak producent zaplanował "szeroką game trzech rozmiarów" od S po M do L to ubyło im potencjalnych klientów o co najmniej 2/5 lub 3/6. Po prostu może się okazać, że wogóle. Masz już chociaż opanowany przedział długości górnej rury horyzontalnie (zdobyty praktyką na poprzednich rowerach) aby sobie poradzić z doborem ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Nie wiem jak wyglada rozmiarówka na 2016r Nie wiesz - nie pisz. (bzdur w szczególnosci) BTW. - w sytuacji autora skłaniałbym się w stronę L,niezależnie od rozmiaru koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Śmieszny jesteś chłopcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Pomyliłeś się, powinno być "jestem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Masz już chociaż opanowany przedział długości górnej rury horyzontalnie (zdobyty praktyką na poprzednich rowerach) aby sobie poradzić z doborem ramy ? Ja pi...e jak to skomplikowanie brzmi Przydał by się jakiś kalkulator by to "porachować" bo może to kolegę przerosnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2015 BTW. - w sytuacji autora skłaniałbym się w stronę L,niezależnie od rozmiaru koła. Też tak myślę. Ja pi...e jak to skomplikowanie brzmi Przydał by się jakiś kalkulator by to "porachować" bo może to kolegę przerosnąć A to było do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Stump 2016 ma zupelnie inne geo i wymiary oraz komponenty. Generalnie jest krocej. Mam 187, siadalem do 6fattie XL i wydawal sie ok. Krotko mowiac przymierzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) A to było do mnie? A masz już opanowany "przedział długości górnej rury horyzontalnie (zdobyty praktyką na poprzednich rowerach) aby sobie poradzić z doborem ramy Edytowane 18 Października 2015 przez beskid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2015 A masz już opanowany "przedział długości górnej rury horyzontalnie (zdobyty praktyką na poprzednich rowerach) aby sobie poradzić z doborem ramy No nie mam. Muszę opanować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Od rana takie skomplikowane sentencje A tak na poważnie nie wszędzie będzie M czy L do przymiarki Wystarczy przecież, że będzie jeden z tych dwóch. Jak będzie L i będzie za duży to zamówisz sobie M (lub odwrotnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi