Skocz do zawartości

[obręcz + piasta] Koło uniwersalne crossowo-szosowe

Slayer666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jako że pada mi tylna piasta w moim uszosowionym  crossie potrzebuje nowe koło. Chcę żeby obręcz szosowa miała trochę szerszy zakres opon które mogę założyc np od 700x25 do 700x32 i była dosyć wytrzymała ponieważ ważę koło 100 kg. Akurat przednie koło szosowe już mam (to moje drugie koło przednie wymienne z crossowym) zbudowane na Mavic Cxp33, szprychy sapim race, piasta novatec, A tylne koło będzie jedynym tylnim kołem dlatego chciałem bardziej uniwersalne.

Wydaje się że obręcz szosa RR 440 28" DT SWISS spełnia te warunki, przystosowana jest na opony według specyfikacji od 700x197do 700x35 i wagę użytkownika 110 kg. Tylko wydaje się trochę lekka i nie wiem czy faktycznie wytrzyma. A może jakaś inna propozycja?

Jaką piastę polecacie do tego koła? Rozstaw musi być 135mm, czyli piasta mtb, ale chciałem jakąś lekką bo tylko na szosę, więc chyba aż taka pancerna nie musi być mimo mojej wagi...

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Co to znaczy platelinowata? Za słaba pod moją wagę?

DT R460 byłaby pewnie niezła i jeszcze oponę 700x28 bym do niej wsadził ale opony 700x25 już chyba nie bo średnica wewnętrezna DT R460 to 18mm a według tabelki żeby wsadzić oponę 700x25 średnica wewnętrzna powinna wynosić 17 mm lub mniej... 

Dostępnośc DT R460 jest masakryczna, chcąc żeby w jednym sklepie złożyć kompletne koło to się nie da...

Więc sam już nie wiem. Nie będzie żadnej obręczy ze średnicą wew 15-17mm na moją wagę? Może być innej firmy, cena nieważna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...