Skocz do zawartości

Telegraf - Kielce

MikePL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Wybieram się w sobotę lub niedzielę na stok Telegraf, może jest ktoś zorientowany jak wyglądają trasy

i czy na dzień dzisiejszy na Enduraku da się tam trochę pobawić? 

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam.

Napisano

Cześć.

Widzę, że nie było nikogo kto orientuje się w temacie pytania.

Tak wiec Ja podzielę sie moimi spostrzeżeniami z wczorajszego wyjazdu.

Pogoda dopisała więc miałem obawy co do gęstości zaludnienia na ścieżkach.

Tym bardziej,że miałem być na miejscu przed południem a dojechaliśmy po 15-tej.

Jak się jednak okazało do godziny 20-tej spotkałem na ścieżkach trzech bikerów, oraz kilku siedzących pod stokiem w ogródku na krzesełkach lub leżakach i sączących złoty lekko gazowany napój hipertoniczny :-) (poniekąd kusząca perspektywa) :-)

Po rozmowie z jednym z lokalsów okazało się, że większość ścieżek jest masakrycznie rozjechana. Tak więc nie pozostało nic innego jak tylko zweryfikować te słowa. Krótko i zwięźle, lewa strona stoku i umiejscowione tam ścieżki są dość mocno rozjechane. Kilka zwalonych drzew. Tak więc średnio. Natomiast prawa strona jest w miarę ok, z nastawieniem na te położone w głębi lasu. Te na skraju lasu, przy stoku zdecydowanie pod DH niż Enduro. Ogólnie przyjemnie, jest gdzie się przejechać, jest co skoczyć. Atmosfera przyjazna.

No i widać, że lokalsi robią co mogą aby utrzymać kilka ścieżek w dobrej kondycji. Z mojej strony wielkie dzięki dla wyżej wspomnianych.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...