Gość Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Witam, Z racji że interesuję się trochę Detailingiem samochodowym i w miarę wiem co do czego służy, stworzyłem sobie własny płyn do mycia roweru. Skład: 20% Alkoholu ( miałem Izopropanol)- zmywa tłuszcz 20% Aktywna piana- Zmywa brud + resztki smaru itd 60% Woda- jako medium Można pryskać na rower ale lepiej jest "namaczać" go kawałek po kawałku pędzelkiem i wycierać. Ostrzegam że po takiej mieszance lakier jest "wysuszony" więc pięknie widać wszelkie niedoskonałości. Pozdrawiam,
topol Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Bardziej sklanialbym sie ze to plyn do mycia napędu niź całego roweru. Skro zmywa tłusz i inne smary to i pewnie wypłucze smar i inne walory nam z suportów i piast.
Gość Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Dlatego właśnie napisałem żeby "namoczyć" pędzelkiem, nakładasz na element który Cie interesuje, odczekać chwilę i wytrzeć. Co prawda na przykładzie samochodu ale chodzi mi o coś takiego:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.