adam.s0 Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Witam. Chciałbym się was zapytać jak dużo wytrzymuje najtańsza korba FC-M131, względem innych - droższych korb, np Deore. Czytałem że zębatki tej korby są w całości zrobione ze stali. A stal jak wiadomo jest znacznie twardsza niż aluminium. Więc tak sobie myślę czy taka korba nie posłuży mi dłużej niż droższe korby z aluminiowymi zębatkami. O wagę za bardzo nie dbam ;-) Co o tym myślicie?
GhOsTwrc Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 wytrzymalosc na zuzycie wystarczajaca ale waga 2x wieksza;) a przy kreceniu jest to odczuwalne , i sztywnosc slaba
moszczan25 Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Potwierdzam, sztywność tej korby jest do bani ;/ a trwałość... hm, moja ma dopiero najechane 1500km i wszystko wydaje się okej
adam.s0 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Napisano 31 Lipca 2015 A czy opłacało by się wstawić zębatki od tej korby do jakiejś lepszej? Czy sztywność takiej hybrydy z wymienionymi zębatkami byłaby gorsza?
cervandes Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 To jest taki monolit, że chyba raczej nie zdemontujesz tak łatwo zębatek. Nity jakieś, raczej nietypowe rozstawy otworów... Nigdy się nad tym nie zastanawiałem.
beskid Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 Stalowe blaty ma również Alivio a jest sporo lepsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.