Suribachi Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Witam, otóż jechałem sobie dzisiaj rowerem i przez moją nieuwagę wpadłem w dziurę i przeleciałem przez kierownice zginając przednią obręcz koła w "ósemkę". W tych sprawach jestem totalnym nieporozumieniem. Potrzebuje rady w doborze nowego koła 29er, najlepiej coś wytrzymałego pod mój wzrost i wagę 191cm i ważę gdzieś 110+, dodam że mam ograniczony budżet gdzieś do 300, jeżeli zaproponujecie coś rozsądnego może uda się coś wyskubać. Pozdrawiam
talento259 Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Oś 9mm czy 15mm? Może wystarczy zmienić samą obręcz i szprychy a piasta jeśli jest w dobrym stanie i ma mało przejechane zostawić?
Suribachi Napisano 29 Lipca 2015 Autor Napisano 29 Lipca 2015 Piasta jest w dobrym stanie, posiada 25mm i 36 szprych. Jakieś pomysły co do marki ?
talento259 Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 Chodzi mi o to jaka tam jest oś. Nie ma 25mm. Albo 9mm to jest zwykła szpilka albo 15mm. W zwykłych góralach nic więcej nie stosujemy. Jeśli piasta jest ok, to już nie wnikajmy, zleć przeplecenie koła w serwisie rowerowym kosztuje około 40-50zł jeśli będzie więcej to idź do innego bo dużo serwisów nie podejmuje się tej czynności bo jest czasochłonna i chce nadrobić ceną. Pozostaje jeszcze pytanie czy masz hamulce tarczowe czy V-Brake, wtedy możemy wybrać jakąś obręcz i do tego szprychy.
talento259 Napisano 29 Lipca 2015 Napisano 29 Lipca 2015 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/obrecze-rowerowe/29-cali-622/p,obrecz-mtb-disc-dp20-29-alexrims,117886.html - bardzo mocna obręcz i do tego jakieś porządne szprychy np jakieś CN Spoke nie cieniowane, z tym że to już niech najlepiej dobierze osoba co zaplata koło, bo musi mieć odpowiednią długość co do mm.
Suribachi Napisano 29 Lipca 2015 Autor Napisano 29 Lipca 2015 Dzięki wielkie, ale zanim zamknę to czy jest jeszcze coś ciekawego do wyboru, przepraszam że zawracam tyłek, ale taki już jestem. Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 31 Lipca 2015 Mod Team Napisano 31 Lipca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.