Skocz do zawartości

Pomoc w doborze koła

Suribachi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otóż jechałem sobie dzisiaj rowerem i przez moją  nieuwagę wpadłem w dziurę i przeleciałem przez kierownice zginając przednią obręcz koła w "ósemkę". 

W tych sprawach jestem totalnym nieporozumieniem. 

Potrzebuje rady w doborze nowego  koła 29er, najlepiej coś wytrzymałego pod mój wzrost i wagę 191cm i ważę gdzieś 110+, dodam że mam ograniczony budżet gdzieś do 300, jeżeli zaproponujecie coś rozsądnego może uda się coś wyskubać. 

Pozdrawiam

Napisano

Chodzi mi o to jaka tam jest oś. Nie ma 25mm. Albo 9mm to jest zwykła szpilka albo 15mm. W zwykłych góralach nic więcej nie stosujemy. Jeśli piasta jest ok, to już nie wnikajmy, zleć przeplecenie koła w serwisie rowerowym kosztuje około 40-50zł jeśli będzie więcej to idź do innego bo dużo serwisów nie podejmuje się tej czynności bo jest czasochłonna i chce nadrobić ceną. Pozostaje jeszcze pytanie czy masz hamulce tarczowe czy V-Brake, wtedy możemy wybrać jakąś obręcz i do tego szprychy. 

Napisano

Dzięki wielkie, ale zanim zamknę to czy jest jeszcze coś ciekawego do wyboru, przepraszam że zawracam tyłek, ale taki już jestem. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...