herculeska Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Zastanawiałam się nad nowym amortyzatorem. I tutaj pojawia się moje pytanie: - lepiej kupić SR Suntour, np. Epixon XC za 1200-1400zł; - czy bawić się w podstawowe/najtańsze konstrukcje RockShox? Myślę nad tym, bo np. Unibike montuje w swoich modelach, nawet tych "najwyższych" SRS(rok temu w Expercie mieli RS, tegoroczny model ma już SRS) - czy one są naprawdę tak "słabe" jak niektórzy je oceniają? Czy najtańszy RS będzie lepszy od tego powietrznego Epixona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) Najtańsze Rock Shoxy kosztują mniej. Za tą kwotę kupisz już średniej klasy RS (np. 30XC, Recon Silver), a może nawet trafi się Reba. Zależy do jakiej wielkości koła potrzebujesz (26, 27.5 czy 29), jaką rurę sterową (prostą czy tapered) oraz do jakiej osi (9 czy 15 mm). Podobno nowe Suntoury są lepszej klasy ale w tym budżecie poszukałbym jednak RS chociaż one też nie są już nie do zajechania... Edytowane 29 Lipca 2015 przez Sagitt77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herculeska Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 No właśnie gdzieś spotkałam się z stwierdzeniem, że RS'y strasznie lipne są w tych stawkach i lepiej albo zainwestować w Rebę albo poszukać czegoś innego, bo one nie cechują się już taką wytrzymałością. Obecnie do koła 26", choć myślałam o złożeniu roweru na ramie pod 29", więc te dwie wielkości raczej wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Podaj parametry amorka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herculeska Napisano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Odpisałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jama88 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Podpinam się do tematu. Także myślę nad zakupem Epixona, rurka 1, 1/8 na kółko 650B. Czy ktoś mi móglby powiedzieć jaka jest różnica między TR a XC?? No i jaki skok wybrać do hardtaila. Ogólnie rower ma dość ciężko 90% offroad dużo kamieni, korzeni, od czasu do czasu delikatnie poskaczę nim, no a swoje 92 ważę. W tym zakresie cenowym jest szansa znajść coś lepszego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 to zdecydowanie wersji TR bierz. Wersja TR ma mocniejsze tuleje slizgowe oraz lepszy i grubszy kartridż, choc z zewnątrz róznicy nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jama88 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Zdecydowałem się na Epixon TR RL-RC 27.5 A może doradzi mi ktoś jaki skok wziąć?? Co mogę maksymalnie włożyć do hardtaila ??(Giant Talon 2014) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herculeska Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Jeżeli ma to być typowy HT to raczej skok 100mm. Chyba, że chcesz "wydziwiać" czymś w stylu nowego modelu Kross'a(Dust?), to wstaw 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 A może doradzi mi ktoś jaki skok wziąć?? Najlepiej taki sam jak ma stary amorek. Jak wrzucisz za duży skok to możesz zepsuć geometrię roweru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Nic ponad setkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jama88 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 dzięki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi