Skocz do zawartości

[testosteron] czy Landis koksował ?

paweł żurek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może najlepiej zezwolić na doping? Wtedy to byśmy sobie patrzyli na to co osiągają firmy farmaceutyczne, a nie sportowcy. Nawet jak brał to się nie przyzna, bo to by oznaczało, że te wyszedł na idiotę.

Napisano

Na najwyższym poziomie i tak już jest to wyścig technologiczny. Coraz lepsze sposoby treningu i wypoczynku dieta doprowadzona do granic absurdu, odżywki. Czy tak naprawdę farmakologia nie poprawiła by jakości życia sportowców nie wpływając pozytywnie na ich zdrowie ? Czy zawodnik uprawiający dyscyplinę wytrzymałościową na najwyższym poziomie czy zresztą każdą inną nie jest narażony na utratę zdrowia? Przecież sport wyczynowy to kalectwo i to nie tylko z dopingiem. Ja myślę, że farmakologia np. w tym wypadku testosteron poprawia jedynie szybkość regeneracji. Czy ktoś z was zrezygnował by ze stosowania gipsu przy złamaniu przecież on też tylko ułatwia gojenie.

Napisano

Ozywiście, że stosował!... niestety... :) . Po tym co przezyl w etapie, gdy stracil tyle czasu, to byla prawie ze smierc kliniczna :) . Niemozliwe ze tak szybko sie zregenerowal. Trudno się mówi...

Napisano

Ja mam pewne wątpliwości...

Po tym jak przeczytałem jak się zachowywali organizatorzy TdF wobec Armstronga, jak przeczytałem że w dziwnych okolicznościach zabrakło dla niego zaproszenia na tegoroczny TdF nie zdziwiłbym się jakby ktoś podmienił próbki tak by Landis został zdyskfalifikowany...

Ale z drugiej strony, skoro jak Landis mówił że u niego podwyższony poziom testosteronu to norma to dlaczego wcześniejsze badania tego nie wykazały?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...