Mario_PL Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkich z góry zaznaczam ze składam pierwszy rower (czytac. nie z supermarketu ) i mam pewien problem mam rame Krossa ze sterami zintegrowanymi wiec poszlem do rowerowego i kupilem stery ahead wbilem w miski łożyska ale tam sa jeszcze takie miseczki ktore w nie wchodza i teraz pojawia sie problem czy bo sa te misteczki dwie metalowa i plastikowa z przecieciem ktora sie rozszerza i teraz ktora wsadzic na dół a która na gorne łozysko a i jeszcze jedno wkladam ta miseczke na widelec i na dole rurki jakby ta rurka byla grubsza bo nie wchodzi swobodnie i sie tak okolo 7mm przed koncem zacina czy trzeba to wbijac na hama czy jest cos nie tak z widelcem ??? a no i chyba najwazniejsze rurka amora jest za duza ucinac ja czy wsadzac specjalne podkladki bo slyszalem ze podkladki tylko do bezgwindowych amorow a moj ma na samym koncu wlasnie ten gwint z gory dzieki
DannyDaRida Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Najpierw piszesz, że masz stery ahead, a później, że masz gwint.. Sprecyzuj troce pytanie (punkty) albo daj jakieś fotki/link
Mario_PL Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Napisano 10 Sierpnia 2006 No właśnie rame mam pod staery ahead z miskami http://allegro.pl/item119283756_najlzejsze...ancji_wawa.html a amortyzator mam z rurka nie gwintowana tylko gwint jest przy samym koncu http://allegro.pl/item114514188_114514188.html Czy woguule oplaca si go uciac czy wstawic ogranicznik bo bede bardzo przykurczony chyba jak go utne ??
Mario_PL Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Napisano 10 Sierpnia 2006 :| nawet mnie nie straszcie nie da sie tego jakos zrobic ?? Koles na aukcji on amora pisze ze mozna je zamontowac pod stery ahead
master87 Napisano 10 Sierpnia 2006 Napisano 10 Sierpnia 2006 Amor 1 1/8 cala z gwintem , to są stery 1 1/8 z gwintem??
Paweł 13 Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 mam podobny problem tyle żemam amorz rura bez gwintu i rame leader fox rover a stery musze kupic jeszce aled niewiem jakie i niewiem jak je zamontować help plx
Maki Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 A może coś więcej byś powiedział, czy zintegrowane czy klasyczne.
Maki Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 No tak ale stery a-head są różne typy, np. zintegrowane lub klasyczne.
Maki Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 1. Nabijasz miski na ramę (nie ma znaczenie która do góry która na duł) 2. Nabijasz bieżnię na rurę sterową. 3. Smarujesz miski. 4. Wkładasz łożyska do misek 5. Wkładasz amor w ramę. 6. Nakładasz górną cześć 7. Nakładasz mostek 8. Wszystko skręcasz z wyczuciem(nie za mocno nie za lekko) Życzę miłej roboty.
Paweł 13 Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 jednak składam na ramie author vision i tam są stery zintegrowane powiecie mi jak je zamontować?
Maki Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 1. Nabijasz łożyska na rame 2. Nabijasz bieżnię na rurę sterową. 3. Wkładasz amor w ramę. 4. Nakładasz górną cześć 5. Nakładasz mostek 6. Wszystko skręcasz z wyczuciem(nie za mocno nie za lekko) Życzę miłej roboty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.