jarekkoo Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Witam, jaki to dokładnie model amortyzatora? http://allegro.pl/amortyzator-28-sr-suntour-srebny-015-i5336686471.html Jarek Edytowane 28 Lipca 2015 przez jarekkoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Tak jak napisane w aukcji, srebrny reszta naprawdę nie ma znaczenia bo tak naprawdę do nie jest amortyzator. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekkoo Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 dla mnie akurat ma znaczenie - inaczej bym nie pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Pytaj forumowicza @@ACTIVIA jest on dystrybutorem Suntour ale wątpię żeby udało mu się rozpoznać ten uginacz Edytowane 28 Lipca 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikos Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam wszystkich,jestem tu nowy i pierwszy raz na tym forum .Przywiozłem z Holandi rower damski FOCUS COMFORT limited dd,osprzęt shimano DEORE,hamulce Magura HS11 na kołach 28 cali.Problem jednak dotyczy amorka sr suntour na ktorym nie ma żadnego oznaczenia,chciałbym go troche reanimowac ale nie wiem jak sie do niego dostac.Kupiłem klucz do korków,rozkreciłem i wyjołem sprzeżyny i nie wiem jak sie do niego dalej dobrać.mam zamiar wymienic uszczelki przeciw kurzowe i pomalowac dolną cześć.Jak to rozkrecic? jak dodac zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tutaj masz poradnik jak zrobić serwis amortyzatora sprężynowego jak dodac zdjecie. Musisz dodać na jakiś serwer. I wkleić linki http://fotowrzut.pl/upload Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikos Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Na filmiku jest pokazane ze na dole sa dwie śrubki zeby zwolnic górne golenie a w moim amorku nie ma tych śrub.Podobny jest do Suntour NEX 4000 http://fotowrzut.pl/E668WFEU6O zdjęcie amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 W tego uginacza nie warto inwestować nawet 5zł. Na pewno nie warto wymieniać uszczelek bo one i tak nic nie pomogą. Podobny jest do Suntour NEX 4000 Podobny może tak ale na 99.99% to nie ten model. Spójrz na podkowę nex 4000 ma jedną dziurę a twój ma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikos Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Rower idzie na sprzedaż,wiec warto.A co do dziur to fakt sa 3 bo wykreciłem znak firmowy sr suntour,ktory przykrecony był na dwie śrubki w podkowie....Ale ja nie o to pytałem czy warto w niego inwestowac,tylko jak rozkrecic..Amor wyglada nie estetycznie bo jest wstepnie zmatowany wodnym papierem i przygotowany pod baze perłowa..Czy ktoś wie jak to rozkrecic skoro nie ma pod spodem srub??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 od zewnątrz na dole nie ma śrub bo śruby są od wewnątrz. Musisz z góry wszystko pousuwać - mówie o tych 2 otworach gdzie są sprężyny. i tam trzeba długim imbusem 5mm z góry wsadzając odkręcić śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi