lisster Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Witam, Czy w hamulcach Magura MT2 można zwiększyć odległość klocków od tarczy? Po każdym maratonie tarcza ociera o klocki, mimo, że przed startem wszystko jest ustawione idealnie. Do czego służy śruba zaznaczona na zdjęciu w załączniku? Edytowane 28 Lipca 2015 przez lisster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 To śruba do odpowietrzania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DxoxiJ Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Też mam taki problem, ale zawsze pomaga wyjęcie klocków i rozszerzenie tłoczków i po tym zabiegu wszystko działa idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Śmiał bym wątpić ... ten MT2 się bardzo łatwo zapowietrza a odpowietrzanie nie jest proste. Jest to mocny hebel ... ale mnie nie przekonuje do siebie. 90% rowerów z tymi hamulcami trafiają na serwis z zapowietrzonym tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisster Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Jakie są objawy zapowietrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Słabo hamuje. A masz tarcze prostą?Jak to rower bez sztywnej osi to może to wina tego że koło się lekko przestawiło? Edytowane 28 Lipca 2015 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 IMO jeden tłoczek nie pracuje jak należy. Miałem podobne objawy w MT6 i nie był to efekt zapowietrzenia. Sam proces odpowietrzenia w MT jest dosyć łatwy ,tylko wymaga dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisster Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Tarcza prosta, hamuje dobrze. durnykocie jeśli to wina tłoczka, to jak to naprawić? Edytowane 28 Lipca 2015 przez lisster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Trzeba spróbować "zresetować" tłoczek. http://www.magura.com/uploads/media/downloads/Kolben_mobilisierenE_648cd1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi