jajacek65 Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Jazda off roadem jest dla mnie sprawą stosunkowo nową. Jestem gościem ważącym 90kg z kategorii M5. Chciałbym wyszykować sobie KOMFORTOWY rower do następujących zastosowań: - jazda prawie wyłącznie w dobrych a przede wszystkim suchych warunkach pogodowych - jazda głównie po lesie (Puszcza Kampinoska) tudzież po gruntówkach i drogach pożarowych na Mazurach - okazjonalne interwałówki z synem pod domem czyli na Fortach Bema lub Lesie Bielańskim - okazjonalna jazda zimą po lesie kiedy piździ i się nie chce jechać po szosie Fulla wykluczyłem. Serwisanci w sklepach rowerowych z których korzystam wszyscy twierdzili że nawet przy jeżdżeniu wyłącznie po puszczy roczne koszty serwisu będą w granicach 500-1000 zł co nie wchodzi w grę. Na co dzień jeżdżę na szosie. Dotychczas off road stanowił jakieś 1% mojego ogólnego kilometrażu. Ponieważ syn mi rośnie i startuje w MTB zdarza mi się coraz częściej jeździć z nim. Sądzę że rower do wyżej wymienionych celów będzie używany nie więcej niż 20-30 razy rocznie. Mam bardzo podstawowy rower MTB Specialized Hardrock 29 na v-kach. Amortyzator się w nim znajdujący to najtańsze badziewie. Bodajże Suntour XCM. Pytanie brzmi co należy zrobić żeby uzyskać niezły komfort jazdy po korzeniach i gruntówkach za nieduże pieniądze? Na jaki amortyzator wymienić obecnie posiadany? Nie zamierzam inwestować żadnych większych środków bo to nie to zastosowanie. Myślę że 500-600 zł max. Czy istnieją jakieś amortyzatory które mają blokadę skoku z manetki i nie wymagają w zasadzie serwisowania? W rowerze trekkingowym mam dla przykładu Suntour NCX-DRL z tłumieniem olejowym i nie wymaga on żadnego serwisowania. Czy do wymienionych zastosowań potrzebuję tłumienia powietrznego czy też wystarczy olejowe? Czy te powietrzne puszczają powietrze i trzeba ze sobą wozić pompkę? A co do opon to mam dwa komplety. Oba 2 cale. Jeden Spec Fast Track i jeden Spec Captain. Na jakie ciśnienie pompować żeby było maksymalne komfortowo ale żeby nie łapać flaków? I czy zmiana opon na szersze poprawi komfort? Bardzo mi tu się podobał post kolegi tobo w tym wątku: http://www.forumrowerowe.org/topic/74532-amortyzator-przod-powietrzny-do-1200-zl/ wyjąśniający różnice przy różnych ciśnieniach. Ostatnio zrobiłem dwa dni na trekkingu na Mazurach po gruntówkach równanych chyba ciągnikiem gąsienicowym czyli po tarce i mnie tak wytrząsło że mi się odechciało wszelkiego off roadu. Ale jechałem na trekkingu na oponach 700x38c pompowanych na 4 atmosfery. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
ACTIVIA Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Z tego co czytam to i tak będziesz miał problem przy zakupie dobrego amorka MTB ze względu na to że masz piwoty, gdyz teraz już wszystko produkują pod tarcze
grande1970 Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 ten co masz obecnie nie wymaga serwisu ... bo i tak mu serwis w niczym nie pomoże a tak w ogóle każdy amor wymaga serwisu
Root Admin Mieciu Napisano 5 Sierpnia 2015 Root Admin Napisano 5 Sierpnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.