MichalMMM Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam. Znajomemu w jego dość leciwej kolarzówce/szosówce rozleciała się tylna przerzutka. Czy przerzutka np. Claris 8rz obsłuży ten 5 biegowy wolnobieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumak Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Może Sunrace, np: http://allegro.pl/przerzutka-szosowa-sunrace-rdr86-8rz-286g-i5479505006.html Mam, sprawuje się nienagannie. Trwała konstrukcja. Wymieniłem tylko rolki na łożyskowane.Claris wg mnie też będzie pracował bez problemu. Jakie znajomy ma manetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 To czy przerzutka będzie dobrze działać zależy od tego czy manetka jest indeksowana, czy nie. Jeżeli nie jest, to w zasadzie każda przerzutka będzie działać. Może być jednak problem z właściwym ustawieniem granicznych położeń w przypadku przerzutek dedykowanych do napędów 7,8,9 biegowych. Lepiej więc poszukać modelu starszej konstrukcji dedykowanego do napędów 5,6 biegowych. Jeżeli manetka jest indeksowana, to przydałaby się informacja jaki to model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalMMM Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Manetki są w ramie. Nie wiem dokładnie jaki model ale raczej bez indeksów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.