Skocz do zawartości

[Śruba] Pojemnik z olejem Avid Juicy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz klucz typu torx? Jeśli tak to wbij to w śrubę (lepiej nadaje się do tego końcówka typu bit) i odkręć. Bit albo klucz musi być dobrej jakości, żeby nie pękł, nie sklepał się przy wbijaniu.

Napisano

No jasne ja mam pomysł, pilnikiem jedziesz to na płaski śrubokręt i odkręcasz płaskim śrubokrętem. Przecież to wystaje i  można zrobić rowek na brzegach tej śruby i po kłopocie, nie sądzisz?

Napisano

Sądzę że niejednokrotnie śruba siedzi tak mocno, że ciężko ją ruszyć (dlatego gniazdo imbusa często zostaje uszkodzone).

Oczywiście, próbować można wszystkiego. 

Napisano

To niech zrobi na krzyż i wtedy śrubokrętem krzyżakowym ją próbować wykręcić, jest większa powierzchnia przenoszenia siły na śrubę i powinno puścić, ewentualnie psiuknij podnią jakiegoś WD40, Brunoxa, Balistola czy inny taki konserwująco penetrujący środek i powinno troszkę pomóc jak gwint się zwilży.

No a jak nie pomoże to bij torxa w środek albo ampula tylko uważaj bo możesz sobie rozwalić klamkę a śrubki i tak nie wykręcisz. Ja proponuję chyba mimo wszystko bezpieczniejszy sposób :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...