rabbenn Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam.Jestem posiadaczem roweru UNIBIKE Fusion 29er na oryginalnym osprzęcie producenta ale chciałbym go trochę zmodyfikować pod zawody MTB na amatorskim szczeblu. I tutaj pojawia się moje pytanie, co wymienić w pierwszej kolejności a co później? Chce po prostu co jakiś czas coś wymieniać żeby na przestrzeni 2-3 lat mieć już zmodyfikowany rower w miarę swoich możliwości budżetowych. Czekam na wasze porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 ja bym jeździł i modyfikował to co się będzie psuć najnormalniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Widelec, koła, napęd, hamulce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Widelec, koła, napęd, hamulce ... ale dopiero jak te stockowe zaczną się sypać. Wcześniej nie ma sensu. Szczebel amatorski nie wymaga wiele więcej niż ten rower już posiada. Wstydu nim w towarzystkie nie narobisz . Pakowanie w niego jakichś mega części chyba mija się z celem. IMHO lepiej fruwać na stockowym Fusionie i powoli kupować części do montażu nowego roweru. Moim zdaniem pierwszą rzeczą do wymiany jest korba. Mocne kopyto wymaga HTII lub choćby octalinka. Edytowane 28 Lipca 2015 przez HerrMann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabbenn Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Odnośnie korby chce zmienić suport na zewnętrzny i do niego kupić coś nowego, czy nie ma sensu inwestowania w taki suport? Na pewno też mam do wymiany po tym sezonie kasetę i łańcuch i tutaj pojawia się moje pytanie. Czy kupić dokładnie taką samą kasetę czy model wyższy/nowszy? Odnośnie łańcucha czytałem nt. jazdy na dwóch łańcuchach i zamienianiu ich co jakiś czas. Czy to jest gra warta świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Odnośnie korby chce zmienić suport na zewnętrzny i do niego kupić coś nowego, czy nie ma sensu inwestowania w taki suport? Jak najbardziej warto. Tym bardziej jeśli się ma dużo watów w nogach, lub dużą masę. Sztywność takiego suportu z odpowiednio dopasowaną korbą jest nie do przecenienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi