Matzel Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam, Poszukuję amortyzatora pod oś 15mm, ewentualnie 20mm, ale nie wiem jak jest z dostępnością dobrych piast pod ten standard, więc też poproszę o pomoc czy lepiej 15mm czy 20mm Rozmiar koła to 29cali, hamulce tarczowe, skok 100mm. Sterówka tappered. Budżet... znajdzie się coś poniżej 1000zł na powietrzu? Przeznaczenie maratony - głównie Mazowsze, ale planuje również wypad na Beskidy Trophy. Amortyzator może być używany, będę wypatrywał na allegro. Chciałbym wiedzieć tylko za czym warto się rozglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 To inne pytanie. Jak duża jest różnica pomiędzy Epiconem, Epixonem a Rebą? Zakładając, że oba ze sterówką tapered i sztywną osią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Rożnica jest taka, że ja bym Reby nie kupił tylko coś z tych dwóch, które wymieniłeś. Piast pod sztywne osie jest masa. I na kulkach i na maszynach a wszystko rozchodzi się o budżet jaki się na nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Reba nie bo... za droga w stosunku do jakości? Czy dlatego, że te wszystkie widelce pracują prawie identycznie, tylko Epicony są dużo tańsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 z amortyzatorow to kupisz cos w tej cenie. Na allegro pełno tego, a piast, pełno. Choćby zobacz sobie firme novatec np d811sb na maszynach. Przyzwoita cena i jest pod oś 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Poniżej 1000 zł kupisz jedynie Epicona. Ile jest wart nie wiem. Poczytaj opinie. Nieco drożej (ok. 1300) kupisz Rock Shox Recon Silver TK - solidny, prosty w obsłudze lecz mało czuły. Reba to już wydatek ok. 2000 zł. W tej cenie masz większe możliwości ustawień i lepszą czułość na nierówności. Chociaż ostatnio słyszy się o gorszej jakości Rock Shoxów, problemach z ustawieniami Reby (dobija na właściwym ciśnieniu). Sam przerabiałem usterki uszczelek w Reconie i Rebie starszych generacji. W podobnej cenie masz Manitou Marvel Pro. Ja akurat mam Marzocchi 320 LR 29 15mm. Działa bardzo przyjemnie, lepiej niż Recon, Reba i 30 Gold. Nie miałem z nim problemów przez rok użytkowania ale nie mogę polecić go z czystym sumieniem. Pojawiły się lekkie przebarwienia powłoki goleni, a spec który go serwisował stwierdził, że wnętrzności ma przeciętnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Mam Rebe i niestety napiszę że w poruwnaniu z epiconem na którym jeździłem nie widzę żadnej różnicy oprócz tej w portfelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 a SID RL? Działa lepiej od Reby i Epicona? Cena 1600zł, zastanawiam się czy warto. Ze specyfikacji wyglądają identycznie. Marvel Pro niestety jest poza zasięgiem cenowym. Marzocchi z tego co wiem, niedawno zakończyło swoją działalność, boję się, że bedzię problem z dostępnością części serwisowych i samego serwisu, który by się tym ewentualnie zajął. Choć wisi teraz taki na allegro: http://allegro.pl/marzocchi-320-lr-tpr-amortyzator-disc-29-i5567143963.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Nową Rebe za 330 € znajdziesz spokojnie , np po 3 min szukania : http://www.hibike.de/shop/product/p113686c72dce9cba41718475904e07db/Rock-Shox-Reba-RL-Solo-Air-29-Federgabel-schwarz-Mod-2015.html A nie wiem nawet czy obecnie to jest najtańszy sklep M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ja widzę cenę 390 Euro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Osz f..... Cholerne proxy w pracy i pokazuję dostawę do USA , czyli netto .... Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 SID jest droższy i lżejszy, to typowy widelec pod maratony, do jazdy na co dzień jest gorszy, bo słabiej amortyzuje małe nierówności. SID i poniżej 1000zł, raczej nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Do 1000zł sida wyrwiesz jak będziesz na bieżąco przeglądał różne portale ogłoszeniowe mi się udało takiego wyrwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 marvel comp nie wystarczy? http://www.ebay.de/itm/29-Manitou-Marvel-Comp-TS-AIR-Federgabel-Tapered-Disk-ABS-Remote-Control-/321814508189?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4aeda3b29d z przesyłką lekko przekroczysz budżet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Za te same pieniądze znalazłem Experta, niestety 1 i 1/8 cala sterówka Dziękuje wszystkim za zainteresowanie, będę decydował się na Epicona/Epixona, albo jak się uda gdzieś znaleźć to SIDa. Na razie mam czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Jak masz czas to poczekaj do jesieni, zimy. Wtedy zaczną się wyprzedaże i na pewno znajdziesz coś ciekawego w zagranicznych sklepach. U nas nawet po sezonie ciężko znaleźć coś ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matzel Napisano 31 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Pewnie w większości to niemieckie sklepy ? niestety znam dobrze tylko angielski i nie mam pojęcia co Ci niemcy piszą na tym eBay'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.