tobo Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Przecież sam siebie postrzegasz w ten sposób - ja tylko dokładnie zacytowałem Twoją opinię o sobie samym więc niepotrzebnie tak się unosisz. A skoro sam o sobie piszesz, że "jesteś specjalnej troski i nie czujesz wielu rzeczy" to wniosek jest taki, że nie można traktować Twoich sądów poważnie. Czy widzisz tu jakiś błąd w logice? Bledem jest dyskutowanie z Toba. Jesli cos dziala bo producent o tym zapewnia to mozesz w to wierzyc, tylko nie pisz na ten temat bzdetow na forum, bo marnie wypadasz. Wlasciwie powinienes mnie rozumiec jako osobnik specjalny. Roznica miedzy nami jest tylko taka ze ja umiem to glosno przyznac Ty nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izka Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Puklus, no właśnie, to tłumaczy dlaczego membrany nie sprawdzają się na codzień i dodatkowo w przypadku rowerzystów. W polarnych warunkach to mało kto jeździ na rowerze. Rowerzyści / też biegacze/ produkują znacznie więcej ciepła /potu/niż np turyści chodzący po górach. Ja uprawiam też turystykę górską i tu membrany sprawdzają się. Jeszcze dołączę się do tego co napisał Tobo. Producenci opisują swoje produkty w ten sposób, żeby wydawały się uniwersalne, możliwie nie wykluczając jakiejś grupy odbiorców, nie podając warunków w jakich produkt się nie sprawdzi. Po prostu manipulują. Stąd często takie kwiaty w opisie, że przeciwdeszczówka jednocześnie dobrze "oddycha" . To czy jest dobrą przeciwdeszczówką łatwo sprawdzić. To czy dobrze "oddycha" już nie. Bo to zależy od miliona czynników. Np od płci, od wieku, od tego w jakiej kto jest kondycji danego dnia, co kto jadł i pił /np po kofeinie można się bardziej pocić/ też na co choruje i jakie leki bierze / jak ktoś bierze np leki przeciwbólowe, nasenne, antydepresanty może pocić się bardziej/, od kompletnie osobniczych, indywidualnych czynników /właśnie przypadek wielbłąda jak wyżej albo psa, któremu pocą się tylko łapy/. Jeśli ktoś wierzy producentowi, że kurtka przeciwdeszczowa też dobrze oddycha, to jak się spoci jak mysz pomyśli raczej, że może to z nim coś nie tak, że się poci ponadprzeciętnie itp. I ten mechanizm wykorzystują producenci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.