Skocz do zawartości

[nieszczelnosc] epicon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam amortyzator epicon z drobna nieszczelnoscia - traci ciśnienie po około 100 - 150 km. Chciałem się zabrać za jego serwis, szukałem wiec informacji o tym co może być problemem. Trafiłem jedynie na problem z oringami, co miałoby się objawiać uciekaniem oleju do dolnych goleni. Jak mogę stwierdzić czy tak się dzieje bez rozkrecania calosci - czy powinno np wyciekac przy poluzowaniu dolnego imbusa?

Ok. A jeszcze apropo oleju na górnych goleniach - zastanawia mnie to, że jest on czarny, pewnie przepracowany? Czy serwis trzeba wykonać natychmiast, czy mogę dojezdzic do końca sezonu bez szkody dla widelca? Nie wiem kiedy był serwisowany, kupiłem używke

Witam, problem niestety pozostał, po tygodniu stania plus 30 km jazdy ciśnienie z 6 barów spadło do 5 (odliczajac około pół bara które ucieka przy podłączeniu pompki daje to stratę pół bara). Czego teraz spróbować?

I drugie pytanie - ustawiłem ciśnienie na 6 barów przy mojej wadze 65 kg. Sag przy siedzeniu ba siodełku to 1,5 cm przy skoku 100 mm (jeżdżę po mieście, zero terenu). Jednak jadąc na stojąco i naciskając ciałem na kierownicę jestem w stanie uciąć amor na około 9 cm na plaskim. Czy to znaczy ze ciśnienie jest jednak za małe? Ustawiłem wg sagu 15%. Chyba ze Sag ustalać na stojąco?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...