FigoiFago Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witajcie, mam problem z hamulcem w moim rowerze. Podczas hamowania widać i czuć wibrację na kierownicy, widać jak zacisk wibruje. Podobną sytuację miałem na poprzednim hamulcu M445. Mam trzy komplety klocków, fabryczne z M615, fabryczne z M445 i jakieś metaliki i na każdych jest to samo w większych bądź mniejszym stopniu. Co może być przyczyną takiego zachowania hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Mocno powycinana tarcza , mało sztywny widelec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Jeżeli to TEN hamulec,na tarczy Slx Rt66 203mm i Pike 160mm nie było żadnych wibracji i problemów w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Mocno powycinana tarcza Zgadzam sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Jeżeli to TEN hamulec,na tarczy Slx Rt66 203mm i Pike 160mm nie było żadnych wibracji i problemów w ogóle. To ten hamulec, ale broń Boże nie obwiniam go o to Najlepsze jest to, że sytuacja miała miejsce na M445 i amortyzatorze NCX Lite, i teraz na M615 i NRX S. Tarcza to Shimano RT54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Tarcza to Shimano RT54 Mialem to samo na tej samej tarczy! Wyebalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Dzięki za informacje. W takim razie pozostaje zakup nowej tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Wymieniłem tarczę na 160 mm od Shimano, podstawowy model i wibracje ustały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 @@FigoiFago, I wreszcie spokojna glowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi