vaderkd Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Witam! Zmieniłem wczoraj hamulce z Tektro HDC 300 (Giant ROAM 1 DISC 2014) na Shimano BR-M675 jednak nie starczyło mi złotówek na tarcze i zamontowałem to na tarcze Tektro. Rower praktycznie nie hamuje. Kiedy naciskam klamke przedniego hamulca w postoju to widać jak zacisk delikatnie wygina tarczę dlatego siła jest pewnie ok. Skok klamki również nie przypadł mi do gustu ponieważ podczas hamowania klamka dochodzi prawie do kierownicy... Stare Tektro hamowały średnio ale jednak dużo lepiej niz obecne. Wiem że to kwestia czasu żeby się dotarły i mam nadzieje że tu tkwi problem. Przewody skracali mi w sklepie i myslę ze zrobili to dobrze i nic nie jest zapowietrzone choć pewności nie mam... Jakieś pomysły? Edytowane 25 Lipca 2015 przez vaderkd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 nie starczyło mi złotówek na tarcze i zamontowałem to na tarcze Tektro. Kombinacja zacisk-tarcza jest dowolna. Rower praktycznie nie hamuje Klocki muszą się dotrzeć zanim zaczną hamować porządnie. Kiedy naciskam klamke przedniego hamulca w postoju to widać jak zacisk delikatnie wygina tarczę Zacisk źle ustawiony. Skok klamki również nie przypadł mi do gustu ponieważ podczas hamowania klamka dochodzi prawie do kierownicy... Zapowietrzone. Przewody skracali mi w sklepie i myslę ze zrobili to dobrze Jeśli klamka idzie pod kierownice to zrobili to źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderkd Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Aha czyli jak zwykle wszystko do dupy:/ dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Wystarczy odpowietrzyć i ustawić zacisk. Klocki to wiadomo , same się dotrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderkd Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 W takim razie jadę do sklepu z którego zamawiałem.Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderkd Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Pojeździłem trochę po górkach i siła hamowania znacznie wzrosła:) Podocieram je jeszcze trochę odpowietrze i bedzie ok. Temat do zamknięcia dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 @@vaderkd, Odchyl troszke klamke od kierownicy i zacznie lapac wczesniej, moze to jest przyczyna iz wydaje Ci sie ze lapie przy samym koncu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi