Skocz do zawartości

Przeróbka "górala"?

spawacz131

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono Forumrowerowe.pl . Temat wałkowany z milion razy i zaraz ktoś mi napisze że ciężko użyć funkcji "szukaj".Ale ja tylko z szybkim pytankiem bo mnie nurtuje czy się da czy nie?To do meritum sprawy. Mam podciwego "górala" stalowa rama wykonana z cienkich rurek ( fi zewnętrzne jakieś 25-30mm mierzone na oko) no i sęk w tym że po tylu latach urzytkowania czas na nowe koła tyle że znalazłem fajne i niedrogie ale 27,5 cala i czy jest ktoś mi w stanie doradzić czy takie koła zmieszczą mi się w rame?Hamulce v-brake (jak co moge przerobić sobie piwoty te z tyłu) . Proszę o żetelną i sprecyzowaną odpowiedź fachowca w dziedzinie rowerowej.

Pozdrawiam.

Napisano

1. Fora Ci się pomyliły:)

2. Słownik by się przydał, trochę przyzwoitości

Co do tematu, wydaje mi się że wielkiego problemu być nie powinno, najlepiej zmierzyć samemu czy się zmieści pamiętając o oponach itd. Co nie zmienia faktu że to chyba więcej kłopotu jak korzyści ( przenoszenie Pivotów chociażby). 

Napisano

Weź miarkę w dłoń. Udaj się do sklepu rowerowego gdzie mają rowery na takich kołach. Zmierz przekątną kilku kół. Zobacz średnią. Dopasuj do sojwego roweru - rama, widelec. GOTOWE.

Napisano

No u mnie w mieście rowerowe do 16 w sobote zamknięte a ja do 16 pracuje. Coś wymyślę z tom miarkom dobry pomysł, a przeniesienie pivotów jak co to żaden problem w końcu jestem spawaczem :)) Hample też sprawdzę czy bendą pasować.

Sorki za ortografie ale z tym umnie problem.piszę obecnie z tableta a funkcje pomocy mam wyłonczoną.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...