spawacz131 Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Witam szanowne grono Forumrowerowe.pl . Temat wałkowany z milion razy i zaraz ktoś mi napisze że ciężko użyć funkcji "szukaj".Ale ja tylko z szybkim pytankiem bo mnie nurtuje czy się da czy nie?To do meritum sprawy. Mam podciwego "górala" stalowa rama wykonana z cienkich rurek ( fi zewnętrzne jakieś 25-30mm mierzone na oko) no i sęk w tym że po tylu latach urzytkowania czas na nowe koła tyle że znalazłem fajne i niedrogie ale 27,5 cala i czy jest ktoś mi w stanie doradzić czy takie koła zmieszczą mi się w rame?Hamulce v-brake (jak co moge przerobić sobie piwoty te z tyłu) . Proszę o żetelną i sprecyzowaną odpowiedź fachowca w dziedzinie rowerowej. Pozdrawiam.
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 1. Fora Ci się pomyliły:) 2. Słownik by się przydał, trochę przyzwoitości Co do tematu, wydaje mi się że wielkiego problemu być nie powinno, najlepiej zmierzyć samemu czy się zmieści pamiętając o oponach itd. Co nie zmienia faktu że to chyba więcej kłopotu jak korzyści ( przenoszenie Pivotów chociażby).
lukeps Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Weź miarkę w dłoń. Udaj się do sklepu rowerowego gdzie mają rowery na takich kołach. Zmierz przekątną kilku kół. Zobacz średnią. Dopasuj do sojwego roweru - rama, widelec. GOTOWE.
maly198101 Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 No i oczywiście sprawdź czy koła są kompatybilne z v-kami
spawacz131 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Napisano 25 Lipca 2015 No u mnie w mieście rowerowe do 16 w sobote zamknięte a ja do 16 pracuje. Coś wymyślę z tom miarkom dobry pomysł, a przeniesienie pivotów jak co to żaden problem w końcu jestem spawaczem ) Hample też sprawdzę czy bendą pasować. Sorki za ortografie ale z tym umnie problem.piszę obecnie z tableta a funkcje pomocy mam wyłonczoną. Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2015 Mod Team Napisano 25 Lipca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.