Skocz do zawartości

[spodnie cinelli] dziwne przetarcia na nowych spodnaich po dwóch dniach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w załączeniu przesyłam zdjęcia spodni i przetarć nad kroczem. Spodnie kupione w środę po dwóch dniach pojawiły się tego typu przetarcia.

Proszę o opinię co może być przyczyną. Jak z reklamacją niby uszkodzenie mechaniczne, ale dwa dni po 20km, jestem mocno zaniepokojony. Spodnie zakupione w stylówie pro.

Nie wiem co robić :( Boje się, że przetarcia będę się powiększać co doprowadzi do dziury na wylot. W żadnych innych spodniach tego typu nie mam przetarć.

Z góry dzięki za pomoc

post-175046-0-84450700-1437772953_thumb.jpg

post-175046-0-73041900-1437772955_thumb.jpg

post-175046-0-16005300-1437772958_thumb.jpg

post-175046-0-65525000-1437772960_thumb.jpg

Miałem podobne problemy z rajtuzami Rogelli i Pearl Izumi ale tylko na siodełku Fizika Antares R1. Podejrzewam, że dotyczy to słabej jakości lycry, która ma problemy z "kanalikami" na siodełku (tak to wyglądało: http://www.fizik.it/upload/prodotti/immagini/antaresr1braided_black_side_t_7683.png). W przypadku gładkich siodeł problem nie występował. W każdym razie problem podchodzi pod reklamacje.

to przetarcie jest w ogóle powyżej linii styku z siodełkiem, podejżewam że nie uznają Ci tej reklamacji z tego właśnie powodu -> czyli że sam o coś zaczepiłeś poza 'normalnym użytkowniem' , zobaczymy jak się sprawa potoczy

swoją drogą nie używasz przypadkiem plecaka z paskiem dolnym, poluzowanym,  w sensie czymś co może obcierać ?

bo jeśli to nie obtarcie od siodełka  to co innego mogłoby być przyczyną?

Jednak na dole jak jest zamek była wystająca mała chropowata część, której wcześniej nie zauważyłem.

Najprawdopodobniej źle wykończony zamek był przyczyną powstania przetarcia.

Spodenki razem z koszulką przyjęte na reklamacji.

Pozostaje tylko czekać...

• 3 tygodnie później...

Witam,

ciąg dalszy historii na szczęście wszystko zakończyło się pozytywnie.

Spodenki odebrałem nowe po dwóch tygodniach od dystrybutora Cinelli - WATERFALL ul. Jodłowa Warszawa.
Zamek koszulki został spiłowany dokładnie i nie ma na nim zadziorów.
Po pierwszej jeździe około 30km w tym podjazdy 450m mogę powiedzieć, że wszystko jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...