drkalbar1 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam, w załączeniu przesyłam zdjęcia spodni i przetarć nad kroczem. Spodnie kupione w środę po dwóch dniach pojawiły się tego typu przetarcia. Proszę o opinię co może być przyczyną. Jak z reklamacją niby uszkodzenie mechaniczne, ale dwa dni po 20km, jestem mocno zaniepokojony. Spodnie zakupione w stylówie pro. Nie wiem co robić Boje się, że przetarcia będę się powiększać co doprowadzi do dziury na wylot. W żadnych innych spodniach tego typu nie mam przetarć. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Co to jest "stylówa pro"? Nie ma się nad czym zastanawiać, trzeba reklamować. Przecież to jest bubel. Czy to są oryginalne spodenki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Tak, oryginalne spodenki kupione w salonie w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Miałem podobne problemy z rajtuzami Rogelli i Pearl Izumi ale tylko na siodełku Fizika Antares R1. Podejrzewam, że dotyczy to słabej jakości lycry, która ma problemy z "kanalikami" na siodełku (tak to wyglądało: http://www.fizik.it/upload/prodotti/immagini/antaresr1braided_black_side_t_7683.png). W przypadku gładkich siodeł problem nie występował. W każdym razie problem podchodzi pod reklamacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Czy to są oryginalne spodenki? To znaczy jakie? W Lidli też są oryginalne a jednak do topowych nie należą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Czyżbyś miał problemy z rozumieniem prostych pojęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Gdybym rozumiał to bym nie pytał, wyjaśnij co to znaczy oryginalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Tam nawet nie ma co obcierać jedynie spodnie w tym miejscu mogą mieć styczność z koszulką jak bardzo się pochyle na rowerze. Dzięki za komentarze chciałbym żeby ten temat pozostał do czasu wyjaśnienia reklamacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 to przetarcie jest w ogóle powyżej linii styku z siodełkiem, podejżewam że nie uznają Ci tej reklamacji z tego właśnie powodu -> czyli że sam o coś zaczepiłeś poza 'normalnym użytkowniem' , zobaczymy jak się sprawa potoczy swoją drogą nie używasz przypadkiem plecaka z paskiem dolnym, poluzowanym, w sensie czymś co może obcierać ? bo jeśli to nie obtarcie od siodełka to co innego mogłoby być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Mam taki plecak i używałem go ale z innymi spodenkami 4f mimo to mam je rok i nie ma na nich przetarć w żadnym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 jedynie spodnie w tym miejscu mogą mieć styczność z koszulką jak bardzo się pochyle na rowerze. Koszulka z pełnym zamkiem? Bo kiepski zamek z ostrymi częściami może mechacić spodenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Koszulka z pełnym zamkiem, kupowana w zestawie ze spodenkami. Nie czuje tam nic ostrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Jednak na dole jak jest zamek była wystająca mała chropowata część, której wcześniej nie zauważyłem. Najprawdopodobniej źle wykończony zamek był przyczyną powstania przetarcia. Spodenki razem z koszulką przyjęte na reklamacji. Pozostaje tylko czekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Najprawdopodobniej źle wykończony zamek był przyczyną powstania przetarcia. Trafiony, zatopiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drkalbar1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam, ciąg dalszy historii na szczęście wszystko zakończyło się pozytywnie. Spodenki odebrałem nowe po dwóch tygodniach od dystrybutora Cinelli - WATERFALL ul. Jodłowa Warszawa.Zamek koszulki został spiłowany dokładnie i nie ma na nim zadziorów.Po pierwszej jeździe około 30km w tym podjazdy 450m mogę powiedzieć, że wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.