Skocz do zawartości

[Zdrowie] strach o stawy

dream01

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Pisze dziś z obawy o stawy. Co drugi dzień pokonywałem do tej pory po 20km że średnią prędkością 20-30km/h. Po dwoch, trzech tygodniach zaczęły mnie bolec kolana. Ponad te 20km codziennie dojeżdżając w różne miejsca robilem ok 4-5km.

Jak zadbać o stawy jeżdżąc rowerem? Co w przypadku większych tras?

http://rowerem-za-grosze.blogspot.com/2015/03/kolano-sportowca-czyli-jak-zadbac-o.html

Napisałem jakiś czas temu parę słów o tym. Niektóre moje metody mogą się wydać kontrowersyjne, coś z pogranicza czarnej magii i znachorstwa :P we współczesnym, nowoczesnym świecie. Jak nie boisz się czarnej magii to spróbuj :icon_lol:

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 25 Lipca 2015 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 25 Lipca 2015 - Brak powodu

bugmenot1 jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to spasuj i wyjdź na dwór zaznać powietrza a nie czepiać się słówek. Raczej nie o to chodzi w temacie. 

Oho, czyli jednak 88+. Tym samym proponuję nie wchodzić z tym jegomościem w polemikę. Z racji wieku chopok nie podoła.

Jeżeli jeździłeś ze średnią prędkością 20-30km/h to może po prostu przesiliłeś kolana? To wbrew pozorom jest całkiem spora prędkość, jak na średnią. 

Napisz coś więcej o tym jak długo jeździłeś, w jakim terenie itp...?

Pójście do lekarza i przebadanie stawów też nie zaszkodzi.

Pozdrawiam

moim zdaniem wszelkie problemy ze stawami wynikają w sporcie z braku odpowiedniej rozgrzewki na samym początku treningu. Jak się nie rozgrzeję np. chociażby wolną jazdą to potem musze się na wieczór smarować dip hotem, bo kolana zaczynają się odzywać. Jak przejade wolno z 2 km to potem cała jazda wygląda zupełnie inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...