w_ka Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 witam jak sie dobrać do tego wianuszka tzn. co odkrecić (jaki gwint) ? na dole zamieszczam zapożyczone od kogoś z forum zdjecie jako rysunek pogladowy
szymek93 Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Musisz odkrecić nr 2 są tam dwie małe dziurki potrzebujesz do tego specjalnego klucza Ja niedawno odkrecałem gwoździem i młotkiem P.S jak odkrecisz to uważaj wyleci pełno mały kulek
twardy Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 nic prostszego wystarczy miec klucz do odkrecania wolnobiegu jak rozkrecisz wolnobieg to faktycznie wysypie ci sie mnostwo kuleczek ale do wianuszka piasty i tak sie nie dostaniesz pozdro
w_ka Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Napisano 9 Sierpnia 2006 czy klucz do wolnobiegu jest ten sam co do kasety? myślałem do tej pory że to ten sam :/ ale mój klucz którym odkrecam kasete jakoś do tego wolnobiegu sie minimalnie niemieści jaki on ma gwint (lewo/prawo)? pozdro!
twardy Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 klucz do wolnobiegu wyglada bardzo podobnie jak do kasety roznia sie gruboscia tych wielowpustow wolnobieg odkrecamy w lewa strone pozdro
ukaniex Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Chciałbym się dowiedzieć jak odkręcić te częsć na której znajduje się wolnobieg?? [nie wiem jak się to zwie] I może ktoś wie gdzie powinny się znajdowac kulki łożysk??
ukaniex Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 No tak odkręcam ten wolnobieg [zębatki] i jak zdjąc ten cały 'mechanizm' na który przykręca się go :question:
master87 Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 No tak odkręcam ten wolnobieg [zębatki] i jak zdjąc ten cały 'mechanizm' na który przykręca się go :question: A czy ty na pewno mówisz o wolnobiegu a nie kasecie?
ukaniex Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 @Wyrwizab wielkie dzięki za wytłumaczenie już wszystko rozumiem . @master87 jeszcze się trochę orientuje .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.