Foxi Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Czyściłem hamulce i mam teraz taki problem że w tylnym hamulcu prawy bloczek jest wysunięty bardziej jak lewy i teraz ociera o tarczę. Jestem prawie pewien, że nie złapałem za klamkę. Tak jak mówiłem po wsadzeniu koła ociera o tarczę a klamka po lekkim dotknięciu nie wchodzi głębiej bo koło się blokuje. Co z tym zrobić? Jest możliwość, że nie muszę rozkręcać i odpowietrzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom6 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam, weź coś płaskiego i wepchnij tłoczek na miejsce i po kłopocie, postępuje się jak w przypadku wymiany okładzin na nowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinw Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Nic nie trzeba odpowietrzać. Wepchnij tłoczek na miejsce (potrzeba nieco siły), załóż klocki i koło. Po montażu może się okazać, że klamka będzie miękka tak jakby układ był pusty. Wówczas wciskaj klamkę kilka/kilkanaście razy do momentu aż stwardnieje i wróci do normalnego skoku. Gdyby to nie pomagało popstrykaj w przewód nadal wciskając klamkę. Olej musi się odpowiednio rozejść po układzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Dokładnie tak jak pisaliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.