lukeps Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 za to ten motylek jest plastikowy, Ale mega wytrzymały. Przeżyłem wiele kół z tymi zaciskami. Znam wiele osób co się ścigają i mają też koła na tych zaciskach i uważają je za najlepsze jakie mieli. Shimano akurat piasty słabe robi Powiedziałbym wręcz, że beznadziejne. Bynajmniej te tańsze grupy do deore włącznie. Aczkolwiek co do kulek a maszynowych łożysk nie będę się wypowiadał źle bo to zależy od jakości i marki. Mam piasty Miche na kulkach i kręcą się milion razy lepiej niż wiele kół bardzo drogich na maszynowych łożyskach. to byl blad Piasty są OK tylko miałeś pecha i trafiłeś na takie zaciski kół.Scott ma swoje Syncrosy właśnie od DT i są bardzo żywotne. Jest to zenujace BEZ URAZY! ... ale właśnie dlatego żaden ceniący się sklep rowerowy (bądź profesjonalny sklep rowerowy) nie sprzedaje tej marki rowerów.
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Ale co ma marka roweru do reszty osprzetu? Cube to tylko rama i ewentualne swiadczenia gwarancyjne, nieprawdaz?
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Dzisiaj mamy dużo chłamu na rynku więc nie ma się co dziwić, że coś komuś nie działa jak należy. Od tego masz gwarancję jeśli faktycznie problem leży po stronie technicznej a nie "umiejętności" zamykania koła. Jak nie umieją sobie poradzić to niech kombinują z innymi zaciskami. Co Cię to interesuje. Ma być zrobione i już. Jeśli pasują to mogą być RWS-y lub zwykły zacisk imbusowy. Koła tylnego nie wypina się za często więc nie widzę problemu w żadnym z rozwiązań.
malutki Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Nie moge. Czyli mam rozumiec ze dt swiss robi gowniane zaciski? Polecialem miedzy innymi na te piasty w rowerze ale widze ze to byl blad. Shimano to jednak shimano. pokaż foto tych zacisków, bo to że masz piasty dt swissa nie znaczy że te zaciski też są od nich
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Dzisiaj mamy dużo chłamu na rynku więc nie ma się co dziwić, że coś komuś nie działa jak należy. Od tego masz gwarancję jeśli faktycznie problem leży po stronie technicznej a nie "umiejętności" zamykania koła. Jak nie umieją sobie poradzić to niech kombinują z innymi zaciskami. Co Cię to interesuje. Ma być zrobione i już. Jeśli pasują to mogą być RWS-y lub zwykły zacisk imbusowy. Koła tylnego nie wypina się za często więc nie widzę problemu w żadnym z rozwiązań. Jak mam to udowodnic w serwisie? Trzeba pojezdzic zeby sie obluzowal. Roweru na 2 tygodnie im nie zostawie. To nie jest takie proste do wyegzekwowania jakby sie wydawalo. pokaż foto tych zacisków, bo to że masz piasty dt swissa nie znaczy że te zaciski też są od nich http://bikepark24.pl/pl/p/Rower-gorski-Cube-LTD-SL-27.5-2015/5015 Na jednym ze zdjec go zobaczysz. Jak byk widac napis dt swiss.
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Musisz przedstawić problem a do tego coś musi być nie tak ergo musi być luz czy zamykacz musi być poluzowany. Przecież tak nie może być. Z jakichś względów może wystąpić minimalny luz na piaście ale sam zamykacz ma być cały czas tak samo domknięty. Jak będą Ci wciskać ciemnotę to mówisz, że wk...a cie ta cała sprawa i chcesz inny zacisk na ten przykład imbusowy. Czy tak się da i czy akceptują to z perspektywy gwarancji. A najlepiej po prostu niech wymienią na ten fabryczny na inny. Może ten co masz jest jakichś wadliwy.
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Juz przedstawialem problem to naciagnac mnie chcieli na wymiane lozsyk o czym pisalem. Ale chyba faktycznie jak jeszcze raz sie poluzuje-teraz zacisnalem naprawde mocno-to pojde do nich i rozpuszcze gebe na maksa.
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Powiedz mi co to znaczy "naciągnąć"?? Dla Cibie mogą sobie wymienić łożyska, bębenek a nawet szprychy jak mają ochotę. Co Ciebie to obchodzi skoro za to nie bulisz. Masz gwarancję i ma być tak jak trzeba a jakimi metodami to ich sprawa. Od tego są do cholery i to jest ich psi obowiązek byś jako klient wydający nie małą kwotę był zadowolony.
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Wiesz pieprzyli cos o zuzyciu lozysk i wymianie na moj koszt jako ze jest to element eksploatacyjny
phoe Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 BEZ URAZY! ... ale właśnie dlatego żaden ceniący się sklep rowerowy (bądź profesjonalny sklep rowerowy) nie sprzedaje tej marki rowerów. Bez przesady, Cube w cale nie robi złych rowerów, to jest po prostu półka cenowa gdzie wielu, nawet dużo lepszych producentów rowerów oszczędza na elementach których nie widać w specyfikacji roweru, jak patrzysz na stronę www. A jak widzisz że pojawia się gdzieś "DT Swiss", to od razu sobie myślisz, o będzie dobrze. Giant daje śruby do mostków, które po 2-3 dokręceniach mają taki luz ze strach je dokręcać dalej, a mówimy o rowerze za 8k katalogowo, a ten sam mostek maja dużo tańsze Talony, zwykły mostek za 50zł z badziewnymi typowo chińskimi śrubami. A w takim Specu za 5k zł nie zobaczysz ani kół DT, ani FOX'a, co najwyżej może dobry zacisk, tylko pytanie czy lepiej dopłacić do lepszego zacisku potem, czy wymienić widelec bądź koła.
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Jasne po 1,5kkm łożyska na śmietnik. Zapytaj cwaniaczków co by było z piastą na lulkach. Nie daj się robić w trąbę. Ewentualnie skoro jesteś z Wawy to znajdz ogarnięty kompetentny serwis w którym ktoś wybada co jest nie tak. Nie możesz przecież wykluczyć, że ci co serwisują tam gdzie kupiłeś to kompletni amatorzy są. W Gantach śruby przy kapslu mostka to jawna kpina jest. Ja uwaliłem ją po drugim zajęciu się cykaniem sterów. Trzeba było robić "miejsce" na torx'a by ją wykręcić. Nie poszedłem z reklamacją bo wsadzą mi to samo ścierwo tylko dałem "stary" kapsel z czymś co już śrubą nazwać można i odkręcać/dokręcać pierdyriald razy. Czasem nie wszystko popłaca załatwiać tam gdzie się kupuje
phoe Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Ale to nie tylko przy kapslu, bo te przy kierownicy to takie samo ścierwo. Widać to od razu wkładając tam imbus'a że jest luz, jakby chciał to mocniej dokręcić.
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Te akurat dokręcałem już kluczem dynamometrycznym i jest jako tako. Co nie zmienia faktu, że w sprzęcie za ponad 10K dają taką padakę. Oszczędzanie się pytam na czym?? Na czymś tak banalnym jak zwykła śrubka. Żeby chociaż były one na Torx'a gdzie lepiej to działa od imbusa to bym machnął ręką.
phoe Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 No ja własnie prawdopodobnie też sam wymienię te wszystkie śruby na inne. Z Torx'em dałeś mi do myślenia(dzięki), tylko bym musiał kupić multiklucz który go ma(a i tak chcę kupić jakiś dobry ze skuwaczem), bo myślałem żeby takie śruby kupić: http://www.mojrowerowy.com/product-pol-2423-34R-Sruby-do-mostka-.html Dobra nie ważne, bo offtopic robimy, ale jednak trochę na temat było, bo chodziło o jakość rzeczy których "nie widać", w dobrych markach.
Rulez Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Dorzucę do dyskusji żenującej jakości piastę tylną DT Swiss w zakupionym przez mojego kolegę Stumpjumperze FSR za 10.000 -
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 A ja dodam ze rzadkoscia nie jest przeskakiwanie w bebenku i nie koniecznie przy mocnym dawaniu w pedal.
phoe Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Bo to nie ma znaczenie czy to Szpec czy Kross itp, bardzo często w rowerach gotowych się stosuje części OEM, których nie da się kupić osobno, są to dalej bardzo dobre komponenty, ale nie aż tak dobre jakbyś kupił piastę DT350 i sam na niej koło złożył, sama piasta kosztuje 500zł, a my tutaj mówimy o rowerze za 5000zł, który jak każdy inny rower też ma ramę, amortyzator FOXa(który do tanich nie należy) i praktycznie pełne XT. Jeszcze frytki z keczupem do tego i RWS na aluminiowych "motylkach"? Mi w nowej Rebie padła uszczelka po zrobieniu 20km po mieście, powietrze zeszło, amor opadł i tydzień przerwy. A ja dodam ze rzadkoscia nie jest przeskakiwanie w bebenku i nie koniecznie przy mocnym dawaniu w pedal. Masz GW, to zgłoś im to, bo normalne to nie jest.
beskid Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Żeby Cię "dobić" a zarazem pocieszyć bo pisałeś, że Shimano to Shimano to w zeszłym roku znajomy przy mnie regulował z kolei swojemu znajomemu tylną zmieniarkę w nowiutkim Cube z przelotem 100 km na piaście XT. Szybko wyłapał złą pracę bębenka, który finalnie poszedł na gwarancję. Oddaj na serwis gwarancyjny a jak w przyszłości nadal będzie lipa to zostaje kupić nową piastę i złożyć ponownie koło.
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 W moim rowerze jest piasta dt350 czy to tylko Twoje domysly?-nie ma nic na mojej napisane wiec nie wiem... Phoe wszystko fajnie tylko mamy srodek sezonu a kolo wezma na dwa tygodnie do serwisu...
phoe Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Oczywiście że to nie jest DT350, tylko model bez nazwy zrobiony przez DT Swiss. Co nie znaczy że to jest zła piasta, bo ta piasta, a np Shimano Deore to różnica kilku klas. Wada fabryczna, czy złe złożenie przez Chińczyka i przeskakuje, to samo miałem z nowa Rebą, co pisałem wyżej. Ja rower z walnięta Reba zostawiłem w czwarte, a miałem do odebrania już w środę, a poszedł widelec wysyłkowo do Harfy, to nie jest tak że będziesz czekał aż 2 tyg, bo możliwe że całe koło ci sklep wymieni za np tydzień jak dostana nowe, czy zrobią ta piastę na następny dzień.
Rulez Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 DT 350 to piasta z Ratchetem, a ta z Cube to nie jest jakiś model z zapadkami ? bo np. w Specu za 10.000, to zapomnij o piaście z Ratchetem ...
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Tez chcialbym wiedziec jaka to piasta i jaki system w bebnie
Rulez Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Gdyby to było moje koło, to już bym tą piastę "prześwietlił" ...
Gość Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Zdjecie kasety wystarczy aby to okreslic? Bo klucza do odkrecenia bebenka nie posiadam...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.