Skocz do zawartości

[rama] Dartmoor hornet 2015 i kompatybilność*

Kowax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Wczoraj otrzymałem całkiem nowego horneta 2015 16' (M). Wcześniej nie przemyślając kupiłem już amortyzator : http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/raidon/26-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-26-bialy-2015/195

Do tego stery dartmoor blink. I teraz rodzą się pytania :)

1.Czy wszystko będzie pasować do siebie (amor do głowki , stery do amora i ramy )

2.O ile byście przycieli rure sterową bo jak wiadomo jest za długa na pewno , tak żeby była fajna geo

Rower będzie w przeznaczeniu do fr

Napisano

Musisz mieć stery takie, żeby przy bieżni na amorku był adapter z 1,5cala na 1 i 1/8 cala, bo jest główka taperowana, a amor ma rurę prostą. Długość rury nie ma nic do geo. Dobierz tak, jak Ci będzie wygodniej i odpowiednio do ilości podkładek i wysokości mostka.

• Mod Team
Napisano

A co tu do rozumienia?

Główka ramy stożek 11/8 do 1.5 cala. Sterówka amora 11/8 cala prosta. Aby zagrało potrzebujesz redukującego konusa (bieżni dolnej miski sterów) z 1.5 do 11/8...

Tu na ten przykład takowy do sterów Hope:

http://www.chainreactioncycles.com/hope-tapered-1-5-reducer-crown/rp-prod71609?gs=1&gclid=CNHd6qGH8sYCFZCWtAodtfMB2w&gclsrc=aw.ds

Szacunek...

I.

Napisano

Toć do tych sterów dają gratis dwie dolne bieżnie, pod tapera i pod 1 1/8" :) Czym tu się martwić?

Rurę utniesz sobie po wstępnym założeniu widelca z podkładkami i mostkiem, tak aby było Ci wygodnie.

Napisano

@@djzatorze, tak ... mam je i wydaje mi się że są ... a teraz pytanie za 100 pkt :P (z troche innej beczki) jakie szprychy i nyple  do piasty dartmoor Revolt Cassete 135x12  ? Obręcz Dartmoor Fortress 32H

Napisano

Najlepsze, na jakie Cię stać :) Z tym że jeżeli już oszczędzać gdzieś na jakości lub wadze, to w przednim kole. Tylne dostaje zdecydowanie bardziej w kość. Nyple - byle nie aluminiowe, chyba że wybitnie zależy Ci na zmniejszeniu masy kół. Jeśli chodzi o długość szprych - trzeba sobie wyliczyć.

Napisano

@@jasinski21444,  ehh... wiedziałem że ktoś się przyczepi ale dajcie spokój , 140mm skoku akurat łapie się w zaleceniach ... nic lepszego w tej cenie (mowa o nowym amorku) bym nie znalazł , czyli 550zł . Jak ja widze często ludzi u mnie na trasie do dirtu/fr , same hopki , dropy , bandy  , i z rowerami do komuni jakies to dopiero się dziwie :o , więc jakieś wielkie zaskoczenie nie powinno być u innych z moim lagiem. Dodam ze lag ma byc na ten sezon i połowe następnego , z racji tej że nie będę nie wiadomo jak latać z początku to nic mu być nie powinno do następnego roku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...