paweloko Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Potrzebuje opony uniwersalnej o małych oporach toczenia na asfalcie, lekkich, wolno się ścierających. Jeżdżę: 80% miasto, kostka, 20% teren (szuter, polne drogi). Zwijanych, w rozmiarze max 26x1,95. Przeglądałem dużo podobnych tematów, ale sam nie wiem. Obecnie od 6500km jeżdżę na smart samach, trochę już się zużyły. Wcześniej na asfalcie nawet sobie dobrze radziły, jednak chciałbym coś cieńszego. Do szybszej jazdy do ok. 30km/h Nie jestem przekonany co do jazdy na semi-slickach, boje się np. poślizgu na piasku, lub jazdy po terenie. Przeglądając allegro znalazłem: KENDA KANINE 1,9 Chyba wezmę tą, jak by ktoś wiedział jak jest z trwałością tej opony. KENDA 50-FIFTY 1,95 KENDA SBE 1,95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 WTB Vulpine, Maxxis Wormdrive. Geax Mezcal, na upartego nawet Race King 2.0 mocno napompowany, bardzo podobne do Race King są jeszcze Maxxis Pace czy Ritchey Shield(podobno ma lepsze trzymanie boczne od RK). I 30km/h to nie jest jakaś mega szybka jazda, Race King 2.0 przy takich prędkościach się dość dobrze toczy, jak nie chcesz semi-slicków to RK chyba będzie najlepszym wyborem dla ciebie, pompujesz go tylko na 3,5-4 bar(a bardziej aż). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Wybór padł na kendy kanine. Jak na razie sprawują się się dobrze w mało wymagającym terenie i na asfalcie. Na żywo okazało się że maja niski bieżnik, w porównaniu do mtb. Mam nadzieje że trochę posłużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 WTB Vulpine............. Geax Mezcal..... Witam Żeby nie śmiecić podepnę się pod temat Jako uzupełnienie tematu dodam,że poszukuję szybkich opon 29er z przeznaczeniem po trochu uniwersalnym (asfalt,szutry,lekki piasek,ubite dukty itp.) Miał może ktoś możliwość bezpośredniego porównania następujących opon - Vulpine, Mezcal,Vee Rubber V16,Duro Miner oraz Maxxis Aspen. Uważam,że w/w opony są w stanie spełnić moje kryteria ale nie wiem która z nich byłaby najlepsza....Może coś ktoś doradzi lub też doda też od siebie..... pozdr. R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.