Herman88 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam, mam kilka opon, które można by było jeszcze wykorzystać na dotarcie, ale mają np. wyrwany klocek z kawałkiem gumy. Pod spodem jest już goły oplot. Macie jakiś pomysł czym to zasmarować? Może jakiś klej? Nie chodzi o uzyskanie jakiejś idealnej warstwy, ale wiadomo, nie może być sztywne i za miękkie też nie. No i musi się trzymać, żeby zaraz nie odpadło. Może do wulkanizacji zanieść? Z góry dzięki za odpowiedzi. Tylko proszę, nie piszcie: "wywal i kup nową" bo nie o to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Możes to spokojnie uzupełnić butapremem. Jeśli ubytek jest spory, to będzie długo schnać. Dobrze się też sprawdza klej do szyb samochodowych albo po prostu do szyb (takie do przyklejania luster w łazienkach). Szewce używają go do wypełniania pęknieć w podeszwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 O Butaprenie myślałem, ale wydawał mi się zbyt miękki i lepki. Pewnie zbierałby cały syf i szybko się wytarł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Butapren na 100% nie, nie utrzyma Ci się na oponie. Może by stopić gumę i nalać na oponę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,gumy-domowym-sposobem-produkcja,16414 hmmm ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.