Skocz do zawartości
  • 0

Trek Superfly 8 (2015)

freezer97

Pytanie

Nazwa: Trek Superfly 8 (2015)

Data dodania: 23 lipiec 2015 - 11:42

Witam!

Rower zakupiłem 29 grudnia 2014 roku, jednak dopiero zamieszczam jego zdjęcia :) Służy mi jako sprzęt wyścigowy do maratonów MTB oraz w późniejszym czasie zawodów XC. Jego geometria typowa jak dla Treka - kąt główki wynosi 69.3 stopnia, a rury podsiodłowej - 72.5 stopnia. Takie parametry sprawiają, że rower się bardzo komfortowo i stabilnie prowadzi na szybkich, stromych oraz technicznych zjazdach, a na odcinkach szosowych nie brakuje kadencji.

Stylistycznie jest ładnie spasowany, nie ma tutaj jaskrawych kolorów, ogółem się prezentuje bardzo dojrzale :)

Zobacz rower

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny rower! Trek zadbał o spójność kolorystyczną i wygląda to profi.

Można wiedzieć ile masz wzrostu kolego?

Przymierzam się do takiej ramy (17.5) i trochę się martwię, czy w moim przypadku kokpit nie będzie wyżej niż siodło.

Mój wzrost to równe 170 cm. Bardzo komfortowo na wszystkich rodzajach wyścigów się jeździ :) Jeździłem jeszcze na wersji 18.5 calowej, jednakże już długość górnej rury sprawiły, że trochę za lekko byłem pochylony do przodu. Co prawda, mógłbym to zbytnie nachylenie pleców zniwelować wymianą na krótszy mostek, ale poco ;)

Jeśli masz wzrost od 173-175cm to decydował bym się o jedną rozmiarówkę ramy większą - mowa o 18.5 calowej ramie.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...