Skocz do zawartości

[przechowywanie] Rower nad wanną..?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów,

ostatnio pośród moich współlokatorów pojawił się pomysł, żeby 3 rowery zagracające korytarz naszego mieszkania przenieść w nowe miejsce. Rowery potencjalnie mogłyby wisieć w pomieszczeniu gospodarczym wykorzystywanym aktualnie jako pralnia (pralka, wanna, piecyk gazowy, etc.). W pomieszczeniu pierzemy czasem swoje ciuchy, niektórzy myją włosy... Rowery musiałyby wisieć nad wanną i tu pojawia się wątlpliwość, czy pomysł ten nie jest potencjalnie chybiony, tzn. czy rowery nie zaczną nam rdzewieć (nienajlepsza wentylacja pomieszczenia) lub nie zlecą komuś na głowę...

Co myślicie o takim pomyśle? - Może ktoś z Was trzyma rower nad wanną lub w jakimś innym ciekawym miejscu?  :icon_cool:

Znacie może jakieś ciekawe sposoby na przechowywanie 3 rowerów w mieszkaniu? Uprzedzam, że mamy podwieszany sufit, więc nie ma możliwości podwieszenia na nim rowerów...

Napisano

A one nie są z amelinium że tego nie pomalujesz?

Nie no bez przesady, nic im nie będzie. Jak masz łańcuch Shimano to zardzewieje, ten typ tak ma, nawet jak umyjesz rower. :E

Napisano

czyli nie jest to typowa łazienka?

jeżeli nie będą miały ciągłego i bezpośredniego kontaktu z wodą to nic się nie stanie :)

ludzie trzymają często rowery w zimnych i wilgotnych piwnicach lub cały rok na balkonie - to jest zdecydowanie gorsze.

U Was, jak sądzę, jest przynajmniej ciepło :)

• Mod Team
Napisano

Jak będzie no nstop wilgotno to ja obawiam sie że łożyska zaczną szybko padać. Reszcie nic wielkiego nie będzie sie działo.

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,

ostatnio pośród moich współlokatorów pojawił się pomysł, żeby 3 rowery zagracające korytarz naszego mieszkania przenieść w nowe miejsce. / CIACH/
Co myślicie o takim pomyśle? - Może ktoś z Was trzyma rower nad wanną lub w jakimś innym ciekawym miejscu?  :icon_cool:

Znacie może jakieś ciekawe sposoby na przechowywanie 3 rowerów w mieszkaniu? Uprzedzam, że mamy podwieszany sufit, więc nie ma możliwości podwieszenia na nim rowerów...

Osobiście uważam, że takie miejsce nie jest najlepsze gdyż jest zapewne dość niskie i dość ciasne więc użytkowanie takiego pomieszczenia razem z rowerami będzie makabrą.

Ja swego czasu, gdy nie dorobiłem się domku z garażem, to swoje rowery, a było ich 5 sztuk, trzymałem pod łóżkiem w salonie... i to na stojąco. SZOK? Niemożliwe? Ależ możliwe. Wystarczy tylko łóżko podnieść na wysokość około 120 cm tak aby rower swobodnie wjeżdżał pod łóżko. Dorabiasz jeszcze drabinkę i możesz swobodnie egzystować nawet jeśli pozostanie ci nad głową zaledwie 1 m do sufitu. Czy jesteś gotowy na taką aranżację wnętrza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...