Skocz do zawartości

[osprzęt]tiagra vs sora

ravx

Rekomendowane odpowiedzi

Czy sora z 2013 to dobra grupa i może się mierzyć z tiagrą, czy żywotność sory jest mniejsza od tiagry? Mam okazję kupić tribana 500 z sorą (przebieg około 100km) i nie wiem czy go brać, czy poszukać czegoś na wyższym osprzęcie.

Czy sora z 2013 to dobra grupa i może się mierzyć z tiagrą, czy żywotność sory jest mniejsza od tiagry? Mam okazję kupić tribana 500 z sorą (przebieg około 100km) i nie wiem czy go brać, czy poszukać czegoś na wyższym osprzęcie.

hej zapytam w jakiej cenie masz okazje kupic tribana ??

jak czytałem o sorze to trochę mnie zniechęca, podobno przerzutka się szybko rozregulowuje itp.

Jeżeli oglądasz czasem relacje z wyścigów szosowych, to na pewno widziałeś, że czasem mechanicy dokonują regulacji tylnej przerzutki w czasie jazdy. Tak, tak, nawet Dura Ace wymaga czasem podregulowania i to w najmniej oczekiwanym momencie. A co do wyższości Tiagry nad Sorą, to Tiagra będzie miała z tyłu o jedną koronkę więcej w kasecie. Do tego Tiagra będzie działać z trochę większą precyzją, ale dotyczy to nowych podzespołów, bo w przypadku używanych będzie zależało od stopnia zużycia. Tiagra jako kompletna grupa będzie trochę lżejsza dzięki użyciu trochę lepszych materiałów i bardziej pracochłonnego procesu obróbki. Co do wytrzymałości na zużycie obu grup, to jest ona na podobnym poziomie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...