ravx Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Czy sora z 2013 to dobra grupa i może się mierzyć z tiagrą, czy żywotność sory jest mniejsza od tiagry? Mam okazję kupić tribana 500 z sorą (przebieg około 100km) i nie wiem czy go brać, czy poszukać czegoś na wyższym osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbek2 Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Czy sora z 2013 to dobra grupa i może się mierzyć z tiagrą, czy żywotność sory jest mniejsza od tiagry? Mam okazję kupić tribana 500 z sorą (przebieg około 100km) i nie wiem czy go brać, czy poszukać czegoś na wyższym osprzęcie. hej zapytam w jakiej cenie masz okazje kupic tribana ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravx Napisano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Około 1500, myślę że może taniej by się dało, ale jak czytałem o sorze to trochę mnie zniechęca, podobno przerzutka się szybko rozregulowuje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Jeździłem na prawie kompletnym napędzie Sory i nic takiego się nie działo. Po prostu normalnie od czasu do czasu trzeba troszkę naciągnąć linkę, albo przesmarować zawiasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 jak czytałem o sorze to trochę mnie zniechęca, podobno przerzutka się szybko rozregulowuje itp. Jeżeli oglądasz czasem relacje z wyścigów szosowych, to na pewno widziałeś, że czasem mechanicy dokonują regulacji tylnej przerzutki w czasie jazdy. Tak, tak, nawet Dura Ace wymaga czasem podregulowania i to w najmniej oczekiwanym momencie. A co do wyższości Tiagry nad Sorą, to Tiagra będzie miała z tyłu o jedną koronkę więcej w kasecie. Do tego Tiagra będzie działać z trochę większą precyzją, ale dotyczy to nowych podzespołów, bo w przypadku używanych będzie zależało od stopnia zużycia. Tiagra jako kompletna grupa będzie trochę lżejsza dzięki użyciu trochę lepszych materiałów i bardziej pracochłonnego procesu obróbki. Co do wytrzymałości na zużycie obu grup, to jest ona na podobnym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Z reguły częściej trzeba regulował wyższe grupy, niż te najniższe, jak ma napęd idealnie pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravx Napisano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 a co będzie lepsze tribab 500 czy http://olx.pl/oferta/szosa-kolarzowka-cannondale-caad2-shimano105-rama-60cm-super-oldschool-CID767-ID8ifkw.html#28f32e4945 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.