Skocz do zawartości

[upgrade] Romet SierraNevada

Pegasus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Posiadam starego Rometa, wiem że jest bardzo stary (1996) ale jeżdzi mi się na nim bardzo komfortowo. Napęd to 3x6, chcę zmienić na 1x7 albo 2x7, z małej tarczy nie korzystam wcale ( mieszkam w Wielkopolsce - płasko ), dużej teraz prawie też ( krzywa tarcza i nie idzie przez to wyregulować przerzutki, bo raz ociera o jedną strone a raz o drugą ). Na środkowej jest trochę młynek, ale nie jest najgorzej. Nie wiem ile mam teraz ząbków ale pewnie coś koło 38, na allegro są 40 - chyba lepsze ( mogło by być nawet 42 albo 44 jakby takie były ). Wziąłbym jakąś starą przerzutke żeby łacuch nie spadał. Druga sprawa to hamulce - mam 2 zestawy v-brake, aktualnie są cantilevery . Prawą klamke i manetke wymieiłbym na klamkomanetke Acera, lewą klamke wymienił a manetke wyciągnął. Z tyłu jeszcz  bym zmienił przerzutkę z SIS6 na Tourney/starszy Altus. Nie piszcie tylko by zmieniać rower - buduję już nowy, a te wykorzystuje na dojazdy. Czy taki upgrade jest opłacaly??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...