Rafu Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam wszystkich, Szukam okularów fotochromatycznych w cenie do ~300zł. Po wyeliminowaniu modeli nieosiągalnych w żadnym sklepie, małych rozmiarów itp, na placu boju pozostały następujące pozycje: Shimano S71X-PH Uvex Sportstyle 802 Vario Alpina TWIST FOUR 2.0 VL+ Tifosi Dolomite 2.0 Fototec wersja Light Night (chyba ) Możecie coś powiedzieć na temat którejś z tych pozycji, lub zaproponować coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Julbo robi fajne sportowe okulary. Miesiąc temu nabyłem model z polaryzacją i fotochromem i jestem z nich mega zadowolony. Jeśli zdołasz jeszcze znaleźć jakąś wyprzedaż modeli ubiegłorocznych to zmieścisz się w zamierzonym budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Jak mimo że możesz wydać 300zł, to wolisz coś tańszego to opatrz na Arctica, mam zwykłe przyciemniane od nich i naprawdę jak na 100 zł to bardzo dobre. Poniżej 200zł kupisz, poszukaj bo kiedyś z ciekawości patrzyłem ale u mnie w mieście nie były nigdzie dostępne, a przez neta trochę kijowo kupić bez przymierzenia i sprawdzenia jak to faktycznie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Zobacz okulary BBB - moja żona w nich ŚMIGA i jest zadowolona. Do 300 zł na pewno coś wybierzesz. http://allegro.pl/okulary-rowerowe-bbb-winner-ph-fotochrom-i5492360651.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Shimano EQX2-PH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 @inTro84 Dość niecodzienny dizajn @phoe Patrzyłem na Arcticę ale znalazłem tylko 2 modele ze szkłami fotochromatycznymi i żadnen mi nie podszedł. @slaweuszek Tu pojawia się problem bo mam sporą facjatę Moja żona śmiga w Alpinach Twist Four ale na mnie są trochę na styk - szkła mogłyby być większe. Całkiem fajne te Shimano - może uda mi się je przymierzyć gdzieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 popatrz na okulary Goggle , mam i polecam http://www.goggle.pl/home.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 @daniel33mc Słowo-klucz: fotochromatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 29 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Padło na Uvex Sportstyle 802 Vario - szkła są większe i szersze niż w Aplinie, w miedzyczasie miałem okazje obejrzeć BBB Winner i są jeszcze węższe. Generalnie jestem zadowolony - temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Witajcie, Poszukuję najlepiej w Krakowie sklepu gdzie można przymierzyć i kupić okulary Shimano EQX2. Możecie coś podpowiedzieć? A jeżeli nie w Krakowie to czy gdzieś w PL? Kolor Mat Black. Sezon kończy się i nawet problem z okularami jest... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Może TWR na Długiej lub mbike na Łobzowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 za ile kupiłeś te uvexy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Za równe 300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Może TWR na Długiej lub mbike na Łobzowskiej. Dzięki za polecenie TWR, faktycznie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 czy one są na tyle duże w porownaniu do innych ? bo tez mam duzy czajnik i obawiam sie o rozmiar ,mozesz cos napisac na temat ich wielkosci w porownaniu do innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Mam tylko porównanie z okularami żony (Alpina Twist Four) i Uvexy na bank mają większe i szerzej rozstawione szkła.mogłyby byś jeszcze trochę szersze ale i tak jest już dobrze bo nic mnie nie uciska itp. Jakość wykonania pierwsza klasa i z samych szkieł też jestem zadowolony - Maksymalne przciemnenie jest wystarczające a minimalne to praktycznie przezroczyste szkła. Polowałem w sumie na ten model: http://uvex.com.pl/p/okulary-uvex-sportstyle-700-vario#lato ale nigdzie go nie znalazłem w sensownej cenie. Jak mieści się w Twoim budżecie to możesz spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 te co pokazales w linku sa bardziej rekreacyjne te co masz są PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Hehe, skoro tak to polecam moje Bardzo dobrze się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.