Kirigato Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam, mam rower Northec Caledon DB na kołach 28". Dętka niedawno mi pękła i nie wiem, czy nie używać "lepszych". Niestety nie wiem jakie dętki sa w moim northecu Ogólnie, poleci mi ktoś dobre dętki, 28" do crossa? Pozdrawiam.
Nepalczyk Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jak ta dętka pękła, podczas pompowania, na trasie ?
Kirigato Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Na trasie, czysto z mojej winy, więc tu nie ma tematu (nowy rower, zrobiłem sobie przejażdke na stacje benzynową pod kompresor żeby napompować i .. nie dojechałem ).
Nepalczyk Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Pytanie, co tam były za dętki.. I gdzie ta dętka pękła, czy od strony opony(możliwe że jest coś wbite) czy od strony obręczy(nie za dobrze ułożona opaska, albo kiepskiej jakości) Ja przy wymianie opon na Schwalbe marathon Racer wymieniłem na takie z Deca i póki co po ~5k km nic się nie dzieje. Wybór jest duży, nie ma co oszczędzać, ale przesadzać też nie można.
bbc Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Dętka niedawno mi pękła i nie wiem, czy nie używać "lepszych". Ja myślę, że większy wpływ na "pękanie" lub "nie pękanie" będą miały opony. Bo dętka (jeśli nie liczyć wylajtowanych) to w zasadzie każda taka sama będzie.
Nepalczyk Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Ja myślę, że większy wpływ na "pękanie" lub "nie pękanie" będą miały opony. Pełna zgoda.
morcin2 Napisano 10 Października 2015 Napisano 10 Października 2015 mnie się osobiscie udało przebić bez żadnej przyczyny maxxis_a za 30złoty a mam opone za 120 złoty więc czesto myślimy że dziurka w dętce jes tylko wynikiem przebicia a tak do konca nie jest bo wadliwa dętka też to uwzględnia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.