Skocz do zawartości

[prośba o wycenę - Viner Pro Team]

ummagumma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

po tym jak zacząłem swoją przygodę z rowerem górskim przyszedł czas na jakiś test szosowy. Czy mógłbym prosić Was o wycenę takiej szosy ? Z góry dziękuję.

Model Viner Pro Team

- rama aluminiowa, cieniowana z tyłu wzmocniona karbonem (naprawiona - mikropęknięcie na rurze sterowej)

- widelec karbonowy

- osprzęt: Pełna Ultegra- wszystko działa i jest w ekstra stanie (Korba, suport, kaseta, manetki, hamulce, łańcuch)

- Nowe: siodełko (160 zł), linki i pancerze, owijka na kierownicę, łożyska maszynowe w kołach, dętka Continental tył 

- Kierownica:Bontrager Select- Wykonana z aluminium 6061, anatomiczny uchwyt, tłoczenia na spodzie pozwalają na wygodne prowadzenie pancerzy, kolor czarny matowy Stery oraz mostek – BBB parts

- Koła: Przód- Mavic Ksyrium Equipe 20 szprych, tył- Mavic Aksium Race 20 szprych (szprych wzmacniane, czarne, płaskie)

- Opony: Continental Grand Prix 4000s 23 (przód i tył)

Uwagi dodatkowe: rower został rozebrany do najmniejszego podzespołu. Zepsute rzeczy zostały naprawione lub wymienione na nowe.

11778101 865638783524432 1563603251 N

11758957 865638786857765 138546809 N

11777964 865638793524431 960124963 N

11758851 865638803524430 476108018 N

11787261 865638826857761 2004169907 N

Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Celowo nie podaje ceny, którą mi zaproponowano, żeby nic nie sugerować. W pokazanej szosie na szczególną uwagę zasługują ponoć świetne koła, opony i pełny osprzęt ultegry. Więc jeśli chodzi o komponenty to zestaw wypada całkiem nieźle. Same koła używane plus opony to już będzie ok 1000. Więc mógłbyś Karuzelek jakoś rozwinąć swoją wypowiedź ?

Tak mogę, Jeśli chodzi o koła to każde jest z innej parafii i może są tyle warte ale w komplecie, moge przypuszczac ze jeśli jest każde inne to jedno z nich moglobyć dokupowane po jakiejś kraksie. No chyba że właściciel kupił celowo dwa inne.

Dodatkowo tak jak kolega wspomniał rama była już naprawiana.

Ta ultegra co jest to jest stara ultegra nie jestem w stanie ocenić jaki dokładnie jest numer grupy (zdjęcia nie dokładne), ale taka stara ultegra technologicznie obecnie to już jest teraz w tiagrze.

Musisz więcej zdjęć dać.

Kierownica Bontrager i mostek BBB to też żadna wysoka półka.

Jak wyceni Ci tutaj pare osób to napisz z ciekawosci ile zaproponował sprzedawca.

• Mod Team

Kłaniam,

Podstawowy problem z tym rowerem to fakt że rama ma już swoje lata i na dodatek była łatana.

Kto i jak to naprawiał? Czy zrobiono to profesonalnie czy domowymi sposobami?  Ząbki nie grzybki, 3 razy nie rosną...

Jaki rocznik? Jaka główka ramy? 11/8 czy 1 cal? Wczesne konstrukcje łączące metal z kompozytem za pomocą klejenia nie wytzrymywały próby czasu szczególnie dobrze...

To nie kwestia ceny przez którą bym nie wziął tego sprzęta, ale obawy o własne zdrowie...

A klamoty jak to klamoty... Mogą być giciowe, ale i tak się kiedyś zużyją i będzie je trzeba wymienić...

Szacunek..

I.

IvanMTB, wszystko było naprawiane profesjonalnie w dobrym serwisie. Główka 1 1/8, rocznik ramy nieznany :). Podobno 2008.

tak wygląda rama - nie była malowana żeby przyoszczędzić na tym. Jednakże wszystko jest "podobno" git.

11780420 866152023473108 171164576 N

• Mod Team

Tak jak nowa lub z ewentualnym dodatkiem obręczy wzmacniającej.

To robił partacz a nie profesjonalista  :down:

Jeśli nie masz znajomków na chirurgii szczekowej, którzy nie robią problemów przy drutowaniu połamanej żuchwy odpuść ten sprzęt...

Szacunek...

I.

• Mod Team

Nie no nie ma obaw spaw raczej tam nie puści

Ciekawe skad ta pewność... Bo ja juz na ten przykład kilka takich smarków w swoim zyciu widziałem na rowerach i wyobraź sobie, że niestety pusciły...

Szacunek...

I.

• Mod Team

To nie kwestia tego gdzie to zrobiono ale jak. A zrobiono po partacku. Partaczenie nie ma przynależności geograficznej lub paszportu. 

I na pewno w Polszcze mozna to zrobic pozadnie z uwzglednieneim wszystkich reżimów technologicznych jak mozna to w dokładnie taki sam koncertowy spartaczyć w Niemczech czy Japonii...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...