Gość Namor Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam mam 190 wzrostu, waże 150 kg i szukam porady jaki rower kupić to co już wyczytałem to na pewno coś mocnego jak MTB ale kopletnie nieznam sie na markach rowerowych i nie mam pojęcia czego szukać budżet jaki na razie przeznaczam to około 1000 zł proszę o jakieś konkretne typy
marcinek1992 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jeżeli kupujesz rower za tą cene nie spodziewaj się cudów. Rower na pewno nie będzie przystosowany pod wagę 100+ kg Kupując taki rower będziesz musiał zbierać już kase na porządne tylne koło.
Gość Namor Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 z tym też się liczę każda porada/wskazówka mile widziana i dlatego może coś więcej o tym porządnym kole
Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 150 Kg to dużo, z tego co czytałem kiedyś przypadkiem to duża część rowerów ( większość?) oscyluje w granicach 130 Kg licząc wagę roweru + użytkownika. Koła kołami, ja martwiłbym się o ramę, a zwłaszcza część przy suporcie. 1000 zł trochę mało, jeżeli chcesz coś co można obejrzeć to można przejechać się do Decathlonu, zdaje się że za lekko ponad 1000 zł można kupić przyzwoite ( jak za tą kasę) MTB
Charvel Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Nie kupisz nowego roweru w sklepie za tą kwotę który sprosta takiej wadze. Unibike'i które w swojej instrukcji max wagę rowerzysty określają na 150kg zaczynają się od 1400-1500zł.
RafalxM Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 proszę o jakieś konkretne typy napisz konkretnie do czego ma Ci służyć ten rower, masz tyle energii żeby szaleć po lasach, czy zaczynasz przygodę z rowerem dla zdrowia i na początek będziesz rozjeżdzał tylko asfalty i kostkowe ddr ?
Wolfkrieg Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Przepraszam za chamstwo, ale na wagę 150kg polecam schudnąć A tak bez docinek - najlepiej poskładaj rower na trzykomorowych kołach, rama też powinna swoje wytrzymać, więc unikaj carbonów i stali. Raczej szukaj porządnych aluminium. PS: Do 1000zł niestety nic.
RafalxM Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 porządne aluminium i 1k też się wyklucza....ja jednak bym obstawiał dobry retro mtb własnie na stali , albo najtańszy z możliwych jakiś mtb 29" na aluminum rozmiar ramy pewnie 22-23" , ale niech ktoś jeszcze się wypowie w tej kwestii , nie wiem jak mierzyć mtb
Gość Namor Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Przepraszam za chamstwo, ale na wagę 150kg polecam schudnąć(...) i w tym problem bo właśnie lekarz polecił mi na schudniecie rower
Gość Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 napisz konkretnie do czego ma Ci służyć ten rower, masz tyle energii żeby szaleć po lasach, czy zaczynasz przygodę z rowerem dla zdrowia i na początek będziesz rozjeżdzał tylko asfalty i kostkowe ddr ? po lasach tak jak najbardziej ale czy szaleć to za dużo powiedziane bardziej dla zdrowia i chyba będzie trzeba wydać więcej coś koło 1500 zł np. UNIBIKE MISSION 29er może być ?
RafalxM Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 jeśli szukasz nowego roweru to wielkiego wyboru nie ma, każdy niskobudżetowy 29er będzie ciężkawy, posiadać średniej klasy osprzęt - ale to w zupełności na początek do Twoich potrzeb myślę wystarczy. jeśli będziesz jeździł często - myślę że do końca sezonu wyrobisz sobie opinię czego może będzie Ci w nim brakować, przy jednoczesnym podniesieniu swoich możliwości
Wolfkrieg Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Celuj w ten rower - może nie jest najlepszy, ale niczego lepszego jako roweru na twoją wagę w ten cenie nie znajdziesz - http://www.mediaexpert.pl/mtb/rower-indiana-wildcat-3-9-19-quot-czarno-zielono-niebieski-2015-,id-318365
RafalxM Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Unibike przynajmniej nie wstydzi się podawać wagi swoich rowerów ....plus kwestie gwarancji na tej firmie są raczej pozywytnie opisywane. Porywać się na 'najtańsze możliwe' nie znaczy że trzeba się umarwiać kupując 50zł tańszego makrokesza.... ogólnie cięzki temat, o wiele swobodniej czuję się szukając 'najtańszych markowych używek' niż 'najtańszych nowych wypustów'
Wolfkrieg Napisano 24 Lipca 2015 Napisano 24 Lipca 2015 W sumie prawda, a tą Indianę oferują tylko sklepy... RTV/AGD Więc radzę dokładać i kupować Unibike'a, bo z używkami też ciężko, chyba, że jakieś licytacje.
Gość Namor Napisano 24 Lipca 2015 Napisano 24 Lipca 2015 wmiarę jedzenia apetyt rośnie po spędzeniu kilu/kilkunastu godzin przed laptopem w poszukiwaniu sprzętu na który mógł bym sobie pozwolić poprzeczka trochę poszła w górę moje typy które moim zdaniem sprostają moim wymaganiom wzgledem mojej osoby z nowych to: Unibike Fusion 29 a z używanych to: Cannondale TRAIL 6 Giant TALON 29er Trek MARLIN 6
Pytanie
Gość Namor
Witam
mam 190 wzrostu, waże 150 kg i szukam porady jaki rower kupić
to co już wyczytałem to na pewno coś mocnego jak MTB
ale kopletnie nieznam sie na markach rowerowych i nie mam pojęcia czego szukać
budżet jaki na razie przeznaczam to około 1000 zł
proszę o jakieś konkretne typy
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.