Skocz do zawartości

[Kellys]Czy Warto? Pierwsze mtb :)

Siweq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam spodobał mi się rower Kellys Viper 60 2014 jeżdżę bardzo rekreacyjnie po mieście najwięcej i trochę po lasach czy też po polnych drogach czy będzie się ten rower w tym spisywał i czy nie będzie z nim dużych problemów? :) mój budżet to 1600 zł może ktoś poleci mi do tej sumy jakiś warty tych pieniędzy mtb :)

http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2014/gorskie/hardtail-26/viper-60-vamp#.Va6gTh8X2Hs

Napisano

Chcę mieć rower uniwersalny :) często mi się zdarza że jeżdżę po polnych drogach i po lasach :) 

Napisano

Dobra poszukam jakiś rowerów typu cross a co sądzicie o tym Kellysie? jest wart swojej ceny? 

Napisano

No spoko :) a jakie mtb polecalibyście do 1600 z pełną hydrauliką :)

Dzięki za rady jutro obejrzę dokładniej ten rower i go raczej kupię :)

Napisano

Jak w większości będziesz jeździł po mieście i nie będziesz bardzo szalał w lesie to cross w zupełności wystarczy. Na asfalcie łatwiej i wygodniej. ;)

Napisano

Po lesie jeżdżę bardzo rzadko :P a do miasta mam krótką polna droge więc powinien ten rower się dobrze sprawdzić :) 

Napisano

Oglądam cały czas ten rower jeździłem na rowerach z hydraulicznymi troche je przetestowałem i wydają mi się być bardzo dobre ale v brake jednak są niezawodne :) 

Napisano

Moim zdaniem rower crossowy służy do jazdy po mieście, utwardzonych ścieżkach leśnych, szutrowych itd, więc hamulce hydrauliczne tarczowe nie będą wykorzystywały swojego potencjału, co innego w rowerach mtb/enduro - jeśli ktoś jeździ po ostrych zjazdach, błocie, ogólnie mówiąc w każdych warunkach, nie zależnie od pogody etc. to takie hydrauliki z pewnością się przydadzą. Ja osobiście jeśli miałbym wybrać rower do jazdy w większości po mieście, czasem jakieś leśne ścieżki to wybrałbym Lazaro Elitary V3 na V-Brake. Jeśli miałbym jeździć tak, jak jeżdżę, czyli las, nieużywane ścieżki w lesie, zarośniete, podjazdy/zjazdy po kamieniach to wybrałbym Lazaro Generation V3 na hydraulikach. Aktualnie mam tylko z przodu jeden z tańszych modeli hamulca hydraulicznego Shimano - M445 - na tyle został dobry V-Brake Avid i jak na razie jestem zadowolony z tego "setupu". Już 2 lata ujeżdżam tego hydraulika i nie miałem żadnej awarii, założyłem i jeżdżę. Jedynie obawiam się o to, żeby go nie przegrzać, bo w połączeniu z tarczą SM-RT56 180 mm po stromym zjeździe naprawdę nie da się dotknąć tarczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...