Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam spodobał mi się rower Kellys Viper 60 2014 jeżdżę bardzo rekreacyjnie po mieście najwięcej i trochę po lasach czy też po polnych drogach czy będzie się ten rower w tym spisywał i czy nie będzie z nim dużych problemów? mój budżet to 1600 zł może ktoś poleci mi do tej sumy jakiś warty tych pieniędzy mtb http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2014/gorskie/hardtail-26/viper-60-vamp#.Va6gTh8X2Hs
ml1 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jak będziesz jeździł głównie po mieście to po co Ci mtb?
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Chcę mieć rower uniwersalny często mi się zdarza że jeżdżę po polnych drogach i po lasach
Moorzyn Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Popatrz na rowery typu cross. Pojeździsz tym i po ubitych bezdrożach i po mieście.
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Dobra poszukam jakiś rowerów typu cross a co sądzicie o tym Kellysie? jest wart swojej ceny?
Shiryu Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Nie. Słabiutki napęd w zamian za podstawową hydraulikę. Lazaro Elitary wypada dużo lepiej pod tym względem.
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Co sądzisz o tym Lazaro ? http://tiny.pl/gxr9c
ILC Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Właśnie chodzi nam o ten model - dużo lepszy wybór w tej cenie.
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 No spoko a jakie mtb polecalibyście do 1600 z pełną hydrauliką Dzięki za rady jutro obejrzę dokładniej ten rower i go raczej kupię
ml1 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jak w większości będziesz jeździł po mieście i nie będziesz bardzo szalał w lesie to cross w zupełności wystarczy. Na asfalcie łatwiej i wygodniej.
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Po lesie jeżdżę bardzo rzadko a do miasta mam krótką polna droge więc powinien ten rower się dobrze sprawdzić
Piotrek383 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Cross na pewno będzie dobry, w końcu do takiej jazdy został stworzony. Tutaj masz Lazaro na hydraulikach jeśli koniecznie chcesz -> http://allegro.pl/hydraulika-alivio-blokada-lazaro-elitary-v3-men-i5540777176.html Ja raczej wolałbym dobre V-Brake niż tanie hydrauliki Ale to Twoja decyzja.
Siweq Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Oglądam cały czas ten rower jeździłem na rowerach z hydraulicznymi troche je przetestowałem i wydają mi się być bardzo dobre ale v brake jednak są niezawodne
Piotrek383 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Moim zdaniem rower crossowy służy do jazdy po mieście, utwardzonych ścieżkach leśnych, szutrowych itd, więc hamulce hydrauliczne tarczowe nie będą wykorzystywały swojego potencjału, co innego w rowerach mtb/enduro - jeśli ktoś jeździ po ostrych zjazdach, błocie, ogólnie mówiąc w każdych warunkach, nie zależnie od pogody etc. to takie hydrauliki z pewnością się przydadzą. Ja osobiście jeśli miałbym wybrać rower do jazdy w większości po mieście, czasem jakieś leśne ścieżki to wybrałbym Lazaro Elitary V3 na V-Brake. Jeśli miałbym jeździć tak, jak jeżdżę, czyli las, nieużywane ścieżki w lesie, zarośniete, podjazdy/zjazdy po kamieniach to wybrałbym Lazaro Generation V3 na hydraulikach. Aktualnie mam tylko z przodu jeden z tańszych modeli hamulca hydraulicznego Shimano - M445 - na tyle został dobry V-Brake Avid i jak na razie jestem zadowolony z tego "setupu". Już 2 lata ujeżdżam tego hydraulika i nie miałem żadnej awarii, założyłem i jeżdżę. Jedynie obawiam się o to, żeby go nie przegrzać, bo w połączeniu z tarczą SM-RT56 180 mm po stromym zjeździe naprawdę nie da się dotknąć tarczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.