Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Hardtail do lagodnego FR 3000zł

Gość SIKO

Pytanie

Napisano

Jak w temacie,szukam Hardtaila do lekkiego FR.
Myślałem nad:
http://salon-rowerowy.pl/hardtail/4822-rower-ghost-kato-4-2015-przeglad-i-transport-gratis.html
I czy by to była dobra baza do przeróbek?
Chciałbym z czasem wstawić 140-160 amora na przód,dać na tył większą tarcze na przód mniejszą i tam małe kosmetyczne zmiany,a zaznaczam,że nie chce fulla.I tak zakup planuje dopiero na następny sezon aby przez zime się przygotować sprzętowo,rower chyba będzie jeszcze osiagalny za pół roku?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz jakiś konkretny cel w zmienianiu przedniej tarczy na mniejszą? Zdecydowana większość siły hamowania przypada właśnie na przednie koło, tak że jeśli któryś hamulec miał by nie wyrabiać, to właśnie przedni a nie tylni. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale według mnie jest to zupełnie bezsensowna modyfikacja. 

Napisano

nonsens...Zdecyduj się ht czy fr, moim zdaniem 160mm amor chyba zaburzy geometrie... ale niech wypowie się ktoś bardziej obeznany

Napisano

Dlaczego bezsensowne? Czasem bede sobie zjezdzał lekko wiec myślę nad tylko tylnią tarczą do zwiększenia,przodem łagodniej wiec mniejszą tarcze.140-160 Wydaje mi się,że będzie wchodziło bezproblemowo bez zaburzenia geometrii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...