Scoobany Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Cześć, Wymieniłem w rowerze cały układ napędowy. Stary kwadrat zamieniłem na octalinka i mam pewne wątpliwości. Skręciłem korbę z suportem, po czym wykręciłem śrubę od strony zębatek. Suport nie wszedł idealnie do końca - zostało 1-1,5 mm luzu. Czy jest to normalne czy cała oś suportu powinna wejść do samego końca w korbie? Pytam bo szczerze mówiąc już bardziej się nie da tego skręcić i boję się o otwór imbusowy w śrubie - nie chcę go "zaokrąglić". Jeżeli całość powinna wejść do końca to jakie wy macie na to patenty? Za pomoc z góry wielkie dzięki!
dr_dave01 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Umnie byly podkladki. Niestety nie dodostania. Tokarz.
Mod Team Puklus Napisano 22 Lipca 2015 Mod Team Napisano 22 Lipca 2015 Octalinków były 2 rodzaje ... pokaż jak to wygląda.
Scoobany Napisano 23 Lipca 2015 Autor Napisano 23 Lipca 2015 Chyba się nie zrozumieliśmy, albo ja źle wytłumaczyłem (więc podejrzewam, że to moja wina) Podjechałem wczoraj do serwisu i za 5zł serwisant mi korby porządnie dokręcił - ma jakiś klucz imbusowy po zbóju, więc nie było bata by się nie dokręciło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.