jage Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam wszystkich, Noszę się z zamiarem kupna mojej pierwszej szosy http://www.scott.pl/produkt/182/558/rower--speedster-30/ Potrzebuję poradzić się jaką wielkość ramy wybrać. Wynik z bike fit calculator jest niejednoznaczny. Wg niego jestem na pograniczu ramy M/54 i L/56. Mam 176 cm wzrostu, długość nogi od ziemi do krocza 80 cm, ważę 70 kg. Ponieważ nie mogę fizycznie przymierzyć się do tych roweru, a próbna przejażdżka na nim jest nierealna dlatego proszę o pomoc kogoś z doświadczeniem. Dzięki za pomoc.
Wodzu Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Też tak sądzę. Mam inny model, mianowicie Sportstera i przy wzroście 177cm. M jest w sam raz. Rama w rozmiarze L byłaby stanowczo za duża, więc sądzę, że w Twoim przypadku będzie podobnie.
jage Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 Dzięki za pomoc. W takim razie kupuję M-kę. Przy okazji będzie bardziej zwrotny i stabilniejszy.
RafalxM Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 albo będzie bardziej zwrotny, albo stabilniejszy też uważam że M to max rozmiar w tym przypadku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.