joesatch Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Witam, szukam aplikacji do treningu w zaciszu piwnicznym. Zaopatrzony w: - Elite Super Crono Mag Force; - czujnik tętna ANT+ Garmin Premium - Garmin Spd/Cad sensor Zabrałem się do testowania... Do tej pory wypróbowałem kilka, moje spostrzeżenia: - Bkool - ładna ale nie współgra dobrze ze sprzętem, tętno i kadencje pokazuje OK, natomiast prędkość masakrycznie zaniża. Edek810 wskazywał ponad 40km/h Bkool jedynie ~10km/h; Raczej gierka. - Zwift - również ładna, problem podobny jak wyżej. Raczej gierka niż aplikacja mająca na celu wspomóc trening. - Kinomap - niestety nie ma wersji PC - VRide - jakoś nie potrafię go ogarnąć - TrainerRoad - do sprawdzenia - maximumtrainer - jak do tej pory jako jedyny przypadł mi do gustu, nie przekolorowany, wszystko na swoim miejscu, bardzo intuicyjna obsługa. Świetnie prowadzi trening. W wersji próbnej można wykonać dwa testy, trening jest ograniczony do 15min. Wersja płatna tylko owo czasowe ograniczenie usuwa. Minus, bez karty kredytowej nie zakupisz - Golden cheetah - próbuje go zmusić do współpracy, niestety coś go boli i zaraz po starcie treningu się wywala. Może macie jakieś sprawdzone aplikacje do treningów w domu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Od czasu do czasu używam Zwift i nie mam z nim problemów. Prędkość jaką widzisz na ekranie wynika z mocy jaką generujesz (pewnie szacunkowej) i terenu po jakim jedziesz w danej chwili. Na trenażerze, który sam nie reguluje oporu będziesz przy tej samej mocy miał różne prędkości w zależności od tego czy wpisach się na podjeździe lub zjeżdżasz. Dlatego Garmin może pokazywać Ci 40km/h a w Zwift widzisz czasem 10. Głównym celem tej aplikacji jest uatrakcyjnienie treningu. Możesz rywalizować z innymi "graczami" i jadąc w domu nie czujesz się całkowicie sam. TrainerRoad używałem ze względu na świetnie działająca moc szacunkową. W bazie setki rożnych treningów + gotowe plany. Warto zapłacić jeśli nie posiadasz trenera i/lub miernika mocy a chcesz by trening na trenażerze był bardziej efektywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.