allocBiker Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Cześć. Chciałbym sobie zamontować hamulce tarczowe na tył i przód. Jeżdżę w 90% tylko po górach, także interesowałyby mnie dobre i solidne hamulce. Jeśli chodzi o cenę, to do 600-650 zł za wszystko. Trochę się rozglądałem i wpadło mi w oko coś takiego: Avid- BB5 Komplet Hamulców Tarczowych 180/160mm - Internetowy Sklep Rowerowy | CTbike.pl | Shimano | Części rowerowe | Schwalbe | Suntour | Rowery Miejskie | Buty Shimano | Buty Sidi Avid-Elixir 3 Komplet Hamulców Tarczowych 180mm,160mm Biały - Internetowy Sklep Rowerowy | CTbike.pl | Shimano | Części rowerowe | Schwalbe | Suntour | Rowery Miejskie | Buty Shimano | Buty Sidi Pytanie - czy taki zestaw będzie pasował wszędzie? Jeśli trzeba podać jakieś detale odnośnie części jakie obecnie mam, a od których montaż hamulców byłby zależne, to proszę o info . Jeśli ktoś z Was mógłby polecić coś solidnego i za w miarę normalną cenę to dzięki wielkie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Proponował bym SLX-a + RT 76 na przód SHIMANO TARCZA HAMULCA XT SM-RT76 180mm 6 ŚRUB CR (5348329668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. na tył Tarcza hamulcowa Shimano XT SM-RT76 160mm 6-śrub (5188346101) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Przekroczysz nieco budżet ale będzie warto , sam miałem te tarcze i są mega. Chyba że 650 zł to max to tarcze SLX przód SHIMANO SM RT66 TARCZA HAMULCOWA 180mm ZEE DEORE (5539338933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tył TARCZA SHIMANO SM-RT66 160mm 6 ŚRUB SLX/DEORE (5526170473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Pytanie - czy taki zestaw będzie pasował wszędzie? Będzie. Jeśli trzeba podać jakieś detale odnośnie części jakie obecnie mam, a od których montaż hamulców byłby zależne, to proszę o info . Piasty masz przystosowane pod tarcze? Jeśli nie to dochodzi koszt nowych piast , szprych i przeplecenia. Chyba że masz jakieś zwykłe koła to równie dobrze możesz kupić nowe. Jeśli ktoś z Was mógłby polecić coś solidnego i za w miarę normalną cenę to dzięki wielkie . Jeśli ma być taniej to Deore , tarcze któreś z wyżej wymienionych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Odpuść sobie te Avidy a kup sobie coś od Shimano. To taka moja dobra rada. Tarcze klasy RT66 są w zupełności wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Na pewno szukasz też hamulców mechanicznych jak te bb5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allocBiker Napisano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Proponował bym SLX-a + RT 76 na przód SHIMANO TARCZA HAMULCA XT SM-RT76 180mm 6 ŚRUB CR (5348329668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. na tył Tarcza hamulcowa Shimano XT SM-RT76 160mm 6-śrub (5188346101) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Przekroczysz nieco budżet ale będzie warto , sam miałem te tarcze i są mega. Chyba że 650 zł to max to tarcze SLX przód SHIMANO SM RT66 TARCZA HAMULCOWA 180mm ZEE DEORE (5539338933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tył TARCZA SHIMANO SM-RT66 160mm 6 ŚRUB SLX/DEORE (5526170473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Będzie. Piasty masz przystosowane pod tarcze? Jeśli nie to dochodzi koszt nowych piast , szprych i przeplecenia. Chyba że masz jakieś zwykłe koła to równie dobrze możesz kupić nowe. Jeśli ma być taniej to Deore , tarcze któreś z wyżej wymienionych. Piasty raczej nie są przystosowane, bo od początku miałem tylko V-brake'i, więc jakieś konkretne? Jeśli chodzi o budżet, to może go trochę przekroczyć, zależy mi na czymś porządnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Piasty raczej nie są przystosowane, bo od początku miałem tylko V-brake'i Czyli raczej nie są , chyba że producent pomyślał przyszłościowo. Sprawdź czy masz takie coś albo takie jeśli tak to piasty przystosowane. Piast nie polecę bo słabo się znam na piastach. Jakieś Deore będą w porządku tylko trzeba będzie zapewne kupić nowe szprychy + koszt przeplecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.