Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Ciężka praca prezerzutki

manfred1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wyregulowałem na najmniejszej tarczy potem zamocowałem linkę i wyregulowałem na największej tarczy. Następnie na środkowej tarczy tak aby nie obcierał łańcuch o prowadnice. Wszystko działa poprawnie mam na myśli przerzucanie biegów. Ale zmiana z najmniejszej tarczy na największą idzie strasznie ciężko. Do tego stopnia że aż mi palec spuchł ;-) No i nie wiem gdzie szukać mojego błędu. Zbyt mocno naciągnąłem linkę? Nie poluzowałem przy manetce kopułkę czy może lionka i pancerz do wymiany. Choć rower nie jest zbyt mocno użytkowany.

Napisano

Kumpel miał tak samo w rowerze , przerzucenie z 2 na 3 to można było połamać palec. "Wpuścili my" w manetkę wd-40 pozmieniali i chodzi lekko

Napisano

Tak mi się wydaje że chyba za mocno wykręciłem kopułkę przy lince. Jutro sprawdzę to i sprawdzę pancerz. Wóde 40 to wole procentową ;-)

Napisano

Linka i pancerz to raczej nie to , jeśli linka była by zapchana syfem to po zredukowaniu biegu linka by nie wracała tak jak ma. Czyli jak miałbyś 3 i wrzucił na 2 to linka by wisiała sobie luźno i powoli się naprężała.

W dniu 21.07.2015 o 16:53, manfred1 napisał:
Wóde 40 to wole procentową ;-)

Tak też można :D 

• Mod Team
Napisano

U mnie w podobnej sytuacji pomogło psiknięcie smarowaniem na sworznie przerzutki, chociaż też na początku podejrzewałem linkę i pancerz.

• Mod Team
Napisano

Jaka to manetka ? Ja zauważyłem np ze w starych deore taki problem powoduje  ... telewizorek, po jego odkręceniu - jak ręką odjął :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.