Skocz do zawartości

[do 1500] Czy warto STEVENS Shimano 105 jako pierwsza szosa? Pilne

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

od kilku miesięcy zbieram się na zakup pierszej szosy. Mam 192 cm wzrostu, chciałbym jeździć 150-200 km tygodniowo rekreacyjnie.

Przeglądałem oferty nowych i używanych rowerów. Idealnie byłoby kupić coś polskiego. Kilka dni temu znalazłem ofertę roweru Huragan (tego starszego) w bardzo dobrym stanie, ale szybko został sprzedany. Póki co w okolicy (do 50km) znalazłem taką ofertę z ramą powyżej 60cm
http://allegro.pl/show_item.php?item=5537484626

Proszę o informacje dla laika, czy rower jest faktycznie tyle wart i do jakiej ceny będzie rozsądnie się targować oraz na co zwracać uwagę. Z tego co dotychczas znalazłem marka ma dobre opinie.

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

dziękuję za odpowiedź,

a najtańsze Romety albo Krossy?

Napisano

Stevens robi bardzo porządne ramy, które są w stanie przetrwać wieki. Wątpię natomiast, żeby układ napędowy działał płynnie w takim rowerze. Warto też zwrócić uwagę na obręcze, co prawda są dobrej firmy, ale mogą nie nadawać się już nawet do centrowania. Lemondkę do kierownicy używają raczej osoby, które jeżdżą na nim bardzo intensywnie, co może świadczyć o bardzo dużym przebiegu tego roweru. 

Moim zdaniem lepiej trochę dorzucić i kupić coś w stylu Stevens San Remo.

Napisano

dziękuję za odpowiedź, zdecydowałem się na ten rower, zakupiony rano. Układ napędowy jak dla mnie działa całkiem przyzwoicie - nie mam porównania z innymi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...