Mlodszy92 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Spróbujcie soku z buraków :-) jest bardzo korzystny dla wszystkich uprawiających sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Ja kupuję kartony pięciolitrowe w Kaufie wszystkich jakie tam mają smaków. Rewelacja. Ale jeszcze lepsze są świeżo wyciśnięte w Turcji albo w domu z: grapefruita, pomarańczy i granata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misja98 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Lubie napoje Tymbark.A z soków Cappy truskawkowy mix jest swietny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schulz400 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Soki świeżo wyciskane pije codziennie. Zawsze dodaje błonnik i jarmuż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rivinn Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Napoje Tymbarka są w porządku bardzo smaczne. Zawierają 20% soki więc jest to fajne. Niestety w ich składzie jest syrop glukozowo -fruktozowy i to jest duży minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Moim zdaniem nie warto pić w ogóle napojów, szczególnie z sokiem glukozowo -fruktozowym. Wartości to żadnej nie ma, a tylko dostarcza niepotrzebnych kalorii i na dodatek jeszcze ten syrop, który zamieni się w tłuszcz… To już lepiej walnąć sobie Coca-colę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilov Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Oczywiscie nie ma nic lepszego niz sok bananowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 najlepszy jest (według mnie) koktajl truskawkowy[emoji14]a z soków to uwielbiam połączenie marchewka+ jabłko i ew. Gruszka (oczywiście z sokowirówki lub innego wyciskacza soków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Odkrycie dzisiejszego dnia. Szpinak, pomarańcze, ogórek, pietruszka. Nie brzmi ale naprawdę smakuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 @up no i ponoć oczyszcza organizm taki szejk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izka Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Moim zdaniem nie warto pić w ogóle napojów, szczególnie z sokiem glukozowo -fruktozowym. Wartości to żadnej nie ma, a tylko dostarcza niepotrzebnych kalorii i na dodatek jeszcze ten syrop, który zamieni się w tłuszcz… To już lepiej walnąć sobie Coca-colę. Praktycznie żadna różnica. W coca - coli jest mnóstwo cukru /w 1 l. ponad 10 dag/ czyli sacharozy, a sacharoza = 50% glukozy + 50% fruktozy. W syropie glukozowo - fruktozowym jest 55% fruktozy + 42% glukozy + 3% czegoś jeszcze /nie pamiętam/. W każdym razie różnica nie jest wielka. Oczywiście, jest pewna różnica pomiędzy sacharozą gdzie cukry proste są związane i wówczas fruktoza inaczej się wchłania a syropem g-f ale mówimy o napojach kwaśnych, a w środowisku kwaśnym to wchłanianie z soku i coca - coli jest podobne. Jedno jest pewne nadmiar fruktozy łatwiej przyczynia się do powstania tkanki tłuszczowej niż glukozy, która jest w organiźmie bardziej "pilnowana". Na koniec uwaga - poza tematem soków. Jeśli już ktoś bardzo potrzebuje słodkiego smaku niech słodzi ksylitolem, który jest produktem naturalnym i w sensie chemicznym nie jest cukrem. Jest o połowę mniej kaloryczny w stosunku do zwykłego cukru i jeszcze ma tę zaletę, że nie fermentuje w przewodzie pokarmowym. Jeśli ktoś potrzebuje szybkich węgli niech słodzi syropem glukozowym /glukoza + maltoza, która jest dwucukrem składającym się z dwóch cząsteczek glukozy/ . BTW dobrze jest rozróżniać syrop glukozowy i glukozowo - fruktozowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Trochę niepokojące jest to, jak dużo soków w Polsce jest robionych z koncetratu. Wg mnie smakuje to dużo gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Polecam zakup mocniejszego blendera z funkcją smoothie. Zupełnie się przestawiłem teraz na te bełty. Soków i nektarów z fabryki staram się unikać z uwagi na wspomniany wyżej syropek. W bełtach aka smoothie dodatkowo mamy błonnik, który sokowirówka daje do odpadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bold Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Polecam wyciskane - pomarańcza, grejpfrut, granat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malina888 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 sok porzeczkowy własnej roboty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiz122 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Mi najbardziej pasuje domowy sok pomarańczowy. Mógłbym go pić codziennie, gdyż jest smaczny i mnie chłodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota9 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 a ja nie mogę pić soków z cytrusów mam od nich zgagę, zostaję tylko woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipiec890 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Ja mam wielę ulubionych soków, więc ciężko wskazać jeden konkretny. Chyba jednak najbardziej lubię pomarańczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viola898 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 u mnie woda z miętą i cytryną najlepsza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOsamaful Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Mój ulubiony to sok jabłkowy, ale staram się pić głównie tylko wodę. W soku nie ma praktycznie niczego wartościowego co można znaleźć w owocach, więc zamiast pić wyciśnięte owoce to staram się je jeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 u mnie woda z miętą i cytryną najlepsza:) u mnie też najlepsza ale do wódki, niegazowana woda z lodem, mięta i cytryną/limonką do przepijania i rano zero efektów ubocznych a z soków świeżo wyciskane pomarańcza lub marchewka z pomarańczą i jabłkiem co do świeżych owoców wczoraj żona zrobiła mi domowy dżem truskawkowy, żadnych E, glutaminianów itp, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peria Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Pije soki. Uwielbiam wszystkie, które dotychczas piłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin44 Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Spróbujcie sobie nektaru Tymbarka. Są w Biedronce. Jest to nowość. Najlepszy smak to pomarańcz/banan oraz pomarańcz/cytryna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Tylko pomidorowy, nawet taki za 2 zeta z biedry, jest 100%-owy i bez polepszaczy, bo pomidory są u nas tak tanie że nie trzeba kombinować z jakimiś substytutami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 a ja nie mogę pić soków z cytrusów mam od nich zgagę, zostaję tylko woda Sok z cytrusów wyciskany w domu czy wynalazek z konserwantami kupiony w sklepie?cytrusy odkwaszają organizm zwłaszcza cytryna,zbadał bym sie tez w kierunku refluksu,jeżeli chodzisz na siłownię i źle wykonujesz jakies ćwiczenia to czesto prowadzi do refluksu czyli cofania sie treści pokarmowych do przełyku a problem jest w zwieraczach przelyku,częsty problem u osó i uprawiających sport i ćwiczących,moze byc przejściowy jak i przejść w stan chroniczny,radził bym sie przebadać.Wracając do tematu mój ulubiony to sok pomidorowy,oraz soki warzywne z wyciskarki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.