krzywyojciec Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Witam, na początku chciałbym się przywitać przy okazji na forum A więc witam Ale do rzeczy, Jestem typowym człowiekiem co lubi jeździć na rowerze, lecz na serwisie i tak dalej zbytnio się nie znam, nasunął mi się mały problem, otóż zakupiłem prawie rok temu rower Kellys TNT20 z kołami 29 w sklepie Kellys. Przedwczoraj gdy wybrałem sie rowerem do naszych sąsiadów Czech, gdy wracałem i byłem na wysokości Głuchołaz, to kierownica po prostu się zablokowała przez co o mal nie wylądowałem pod Tirem :/ Ale sprawa polega na tym, że dziś gdy zaniosłem rower do serwisu, to człowiek tam pracujący powiedział, że dostała się do środka woda i wypłukała smar przez co łożysko się rozsypało, gdy tylko skończył mówić to zapytałem się czy oczywiście naprawa będzie w ramach gwaracji, na co on odpowiedział, że oczywiście że nie. Problem polega na tym, że według tego Pana, kierownica ta w ciągu tego roku powinna zostać rozebrana i nasmarowana. Łączny koszt naprawy wycenił na 80 zł co jest niby nie dużo, ale zawsze coś. Dodatkowo powiedział żebym się nie spodziewał cudów za rower w cenie 2500 zł bo tyle zapłaciłem. Moje pytanie do wasz brzmi, czy jego uzasadnienie w stosunku do gwarancji jest prawidłowe ? Według mnie woda nie miała w ogóle prawa się dostać do środka. Kolejnym elementem o który chciałem się zapytać jest czystość roweru. Gdy wracałem to złapał mnie deszcz, a to że jechałem po drodze żwirower to wiadomo, że rower jednak się trochę pobrudził, z obawy tej, że podczas mycia go, mogę coś bardziej uszkodzić z tą kierownicą i innymi elementami ( Normalnie, gdy rower jest sprawy, po każdej wyprawie go oczywiście myję ) to go po prostu nie umyłem, co zostało podpięte pod to, że nie dbam o rower i najprawdopodobniej stracę całkowicie gwarancje :/ Prosiłbym aby ktoś mi przedstawił sytuacje, czy rzeczywiście w świecie roweru kupionego od nowości w sklepie, tak to wygląda, dodatkowo dodam że rower przechodził regularne przeglądy, które są warunkiem utrzymania gwarancji. Serdzecznie pozdrawiam i liczę na jakąkolwiek odpowiedz Krzywy Ojciec.
Root Admin Mieciu Napisano 21 Lipca 2015 Root Admin Napisano 21 Lipca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.